2014-07-02 14:51:12• hírek • Szatmár.ro

Magas vérnyomás és hőség

A magas vérnyomás népbetegségnek számít, amit az egyik legsúlyosabb kimenetelű betegségként tartanak számon.

A meleg nyári napok, sőt a kánikula fokozott kockázatot jelent az érintetteknél. A hipertóniások az amúgy is meglévő kellemetlen tünetek fokozódására számíthatnak. Ilyenkor kitágulnak az erek, súlyosabb esetben leállhat a veseműködés, szívroham vagy szélütés is kialakulhat. Sokan úgy élik mindennapjaikat, hogy betegségüknek egyáltalán nincsenek tudatában, majd a kánikula időszakában egyik percről a másikra bekövetkezik a baj. Amikor megszületik a diagnózis a legtöbben meglepődve veszik tudomásul, hogy magas vérnyomástól szenvednek.

A megelőzésnek és - a már diagnosztizált betegség esetében - a megfelelő kezelésnek rendkívül fontos szerepe van. A magas vérnyomást számos tényező kiválthatja, de a szervezetünkben zajló hormonális folyamatok hatására észrevétlenül támadhat.

A tünetek a szédüléstől, a fejfájáson, az ingerlékenységen és a fülzúgáson át a látászavarig egyaránt megnyilvánulnak. Amennyiben ezek a tünetek huzamosabb ideig is fennállnak, érelmeszesedéshez, szívelégtelenséghez vagy agyvérzéshez is vezetnek.

A gyógyszeres kezelésen kívül érdemes természetes terápiás módszerekkel és hatóanyagokkal is próbálkozni, illetve a kánikula ideje alatt folyamatos kontroll alatt tartani a vérnyomásszintet. Ezért mielőtt az érintettek strandra vagy nyaralásra indulnak, konzultáljanak kezelőorvosukkal, mindig tartsák kéznél az előírt gyógyszereket, kerüljék a fokozott stresszhatást és igyekezzenek minél többet pihenni, lazítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: