2020-02-03 08:58:51• hírek • Bede Emőke

Magára gyújtotta házát egy túrterebesi férfi

Vasárnap délután, 15 óra 26 perckor arról értesítették a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, hogy tűz ütött ki egy túrterebesi lakóházban.

Az incidens helyszínére a turci tűzoltóállomás lánglovagjai vonultak ki egy habbal és vízzel oltó autóval, de munkájukat segítették a helyi önkéntesek is, akik saját tűzoltókocsijukkal siettek ki a házhoz. A helyszínre a hivatásos és önkéntes tűzoltók mellett a rendőrség is rövid időn belül megérkezett, ugyanis a 112-t tárcsázó személy szerint a tüzet a ház tulajdonosa szándékosan okozta.


A rendőrségnek rövid időn belül sikerült mozgásképtelenné tenni a házat lángra lobbantó férfit, ezt követően már a tűzoltóság emberei is bejuthattak az épületbe, ahol három szoba is lángokban állt. Míg odabent a tűzzel küzdöttek, addig kint a SMURD-rohammentősök elsősegélyben részesítették a 62 éves férfit. Az illető nyakán egy szúrásból származó felületi sebre bukkantak, és emellett enyhe füstmérgezést is szenvedett. Ám nem ő volt az egyetlen, akinek orvosi ellátásra volt szüksége, ugyanis 37 éves fia is túl sok füstöt lélegzett be, melynek okán őt is a szatmári kórház sürgősségi osztályára szállították.


A tűzoltóság elsődleges szakvéleménye megerősítette a bejelentő által elmondottakat, azaz a tűzért valóban a 62 éves férfi felelős, ki - vélhetően öngyilkossági szándékkal - az épület három szobájában és a padláson is tüzet gyújtott. A lángokban hamuvá váltak a tetőszerkezet fa elemei, és megrongálódott a három szoba és a konyha, illetve az ezekben található textíliák és háztartási gépek is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: