2019-09-14 03:07:03• hírek • Blikk.hu

Magányos nőket ver át Sváby András arcképével egy csaló - már a rendőrség is nyomoz

Döbbenet: francia csaló élt vissza Sváby András (51) képével – tudta meg a Blikk!

Egy magát Patrick Illacnak nevező férfi az ATV műsorvezetőjének fotóival készült internetes oldallal és egy Sváby arcképével ellátott személyi igazolvánnyal cserkész be magányos nőket és csal ki tőlük kisebb-nagyobb összegeket. A probléma sokkal több, mint egy áloldal okozta kellemetlen helyzet, Finnországban ugyanis már rendőrségi ügy van a csalásból. Éppen ezért Sváby is rendkívül komolyan veszi. 
 

– Csütörtök este kaptam egy levelet egy finn hölgytől, ő hívta fel a figyelmemet az ügyre – kezdte a Blikknek a műsorvezető.
 

– A férfi, aki a személyijén is az én fotómat használja, tőle is megpróbált kicsalni pénzt, ám neki gyanús lett az egész, és megpróbálta kinyomozni, ki ez a férfi. Egy internetes képkereső szolgáltatást használva rákeresett a fotókra, így talált meg engem, és a csaló ellen feljelentést tett a rendőrségen – magyarázta a filmbe illő történetet Sváby, aki általában a nevét és a képeit felhasználó kamuoldalakkal nem foglalkozik, most azonban szeretne a végére járni a dolognak.
 

– Itt már bűncselekményről van szó, valaki az én képeimet felhasználva károsít meg embereket, ez már nem játék! Nagyon feldühített ez az egész ügy, döbbenetes, hogy emberek mikre képesek. És nemcsak a rólam, de a családomról, a gyerekeimről és a kutyámról, Karcsikáról készült fotókkal is hülyít másokat. Ez ellen tényleg tenni kell valamit, így most egyeztetek egy ügyvéddel, hogy ilyenkor mi a teendő. Mi van akkor ugyanis, ha kiderül, hogy a férfinak több áldozata is van más országokban, akkor nemzetközi ügy lehet belőle – gondolkodott el a Heti Napló műsorvezetője a következményeken, amelyek hatással lehetnek az ő életére is. Hiszen ha a személyi igazolványt köröztetni kezdik, abból neki is komoly kellemetlenségei lehetnek egy utazás során. 


A cikk folytatásáért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: