2008-09-16 15:49:32• hírek • Parajdi Andrea

Magánkézbe kerülhetnek a kabinetek

A Megyei tanács keddi ülésén elfogadta a privatizálható orvosi rendelőkről összeállított listát. A dokumentum alapján Szatmárnémetiben, Kányaházán, Nagykárolyban és Tasnádon is magánkézbe kerülhet néhány orvosi kabinet.

Sürgősségi kormányrendelet kötelezi az orvosi rendelők privatizációját, így megyénkben is fel kellett leltározni azokat a kabinetek, amelyek magántulajdonba kerülhetnek. A Megyei Tanács keddi ülésén napirendi pontként szerepelt a privatizálható rendelők kérdése.

Mindaddig nem lehetett hozzálátni a magántulajdonba helyezés jogi procedúrájához, míg nem tisztázódott, melyek azok a rendelők a megyében, amelyek a Szatmár Megyei Kórház felújítását célzó műszaki dokumentációba beletartoznak. A megyei kórház 10 millió eurós összköltségű modernizálási projektje kerülhetett volna veszélybe, ha olyan rendelők jutottak volna magánkézre, amelyek beletartoznak a rehabilitációs programba.

A Megyei Tanács határozata alapján Szatmárnémetiben nyolc, Nagykárolyban és Tasnádon két-két, míg Kányaházán egy orvosi rendelő privatizálható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: