2020-11-23 10:43:32• hírek • Bede Emőke

Magához tért a halottnak hitt Bihar megyei asszony

Egészen megdöbbentő esetre derült fény vasárnap Bihar megyében: egy rendőr halottnak hitt egy idős nőt, ám hogy ez még sincs így, csupán akkor derült ki, amikor az asszonyt rokonai koporsóba akarták fektetni.

Az ebihoreanul.ro tudósítása szerint a báródbeznyei asszony szomszédai csütörtökön arról értesítették a rendőrséget, hogy hétfő óta nem látták a 76 éves, gyakran betegeskedő nőt. A bejelentés nyomán a községi rendőrőrs egyik egyenruhása el is indult, hogy felderítse az ügyet, első útja pedig értelemszerűen az asszony házához vetetett. Odabent, a földön fekve megtalálta a keresett személyt, ám mivel már nem fedezett fel rajta életjeleket, értesítette a rokonokat, majd a háziorvost is felhívta, hogy jöjjön és állítsa ki a halotti bizonyítványt.


Az orvos azonban csütörtökön már nem jutott el a helyszínre, így a rendőr távozott, otthagyva a halottnak vélt nőt a fűtetlen házban. Másnapra megérkeztek a Fehér megyei hozzátartozók is, akik a szomszédok segítségével elkezdték előkészíteni a temetést. Igen ám, csakhogy amint a halottat szeretették volna befektetni a koporsóba, az asszony megmozdult, nem kis riadalmat keltve ezzel.


A kezdeti sokk után természetesen azonnal tárcsázták a mentőket, akik kórházba szállították a hipotermiás állapotban levő asszonyt. „A pácienst az intenzív osztályon kezelik. Állapota stabil, eszméleténél van, viszont egyelőre oxigénmaszkot kell viselnie. Amint jobban érzi magát, át fogjuk helyezni egy másik osztályra” – mondta el a híroldalnak dr. Lucia Diana, a Bihar Megyei Sürgősségi Kórház orvosi igazgatója.


Az idős asszonyt tévesen halottnak gondoló rendőr egyelőre semmilyen magyarázattal nem állt elő, viszont a hatóság szóvivője, Ioana Lascau elmondta, az ügyben hivatali mulasztás miatt büntetőeljárást indítottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: