2012-09-23 11:39:52• hírek • Szatmar.ro

Magabiztos győzelemmel hangolt az Olimpia a Rapidra

Magabiztos, 4-0 arányú győzelmet aratott az Olimpia labdarúgócsapata a III. osztályú bajnokság harmadik fordulójában a Máramarosszigeti Plimob ellen. Csík Tibor tanítványai önbizalommal telve készülhetnek a Román Kupa csütörtöki 16-os döntőjére, a Rapid ellen.

A sárga-kékek remekül kezdték a találkozót, a hazai közönség már a negyedik percben gólnak örülhetett, amikor Molnar bevette a vendégek kapuját. Ezt követően azonban az Olimpia sokáig szenvedett: igyekezett feltörni a máramarosszigeti védelmet, ám nem sok sikerrel járt. Csak Villand kapufájáig jutott.

A játék képe a pihenő után sem változott, míg Danila a 64. percben meg nem szerezte a második gólt. Ezt követően megnyugodtak a játékosok, az utolsó percekben pedig Micas és Danila biztossá tette a győzelmet.

„Az eredménnyel maximálisan elégedettek vagyunk, bár még rúghattunk volna több gólt is. A játékban persze még vannak hiányosságok, az első és a második gól közötti teljesítményért kaptunk kritikákat, ekkor a csapat valóban visszafogott volt, és az eredmény tartására törekedett. Az utolsó félórában viszont már sokkal támadóbban futballoztak a fiúk, a jövőben arra kell törekednünk, hogy hasonlóan teljesítsünk. Erőszakosabban kell futballozni, főleg a középpályától felfelé. A játékunk eredménycentrikus, de megpróbáljuk, hogy minél kevesebb gyengébb periódus legyen a meccs során" - nyilatkozta Csík Tibor vezetőedző.

Olimpia hétfőn és kedden itthon edz, majd a fiúk szerda reggel autóbusszal elindulnak Bukarest felé, hogy csütörtök este a Rapid vendégeként pályára lépjenek a Román Kupa 16-os döntőjében. A találkozó 19.00 órakor kezdődik és a DigiSport1 csatorna élőben közvetíti.

A találkozó miatt az Olimpia következő fordulóbeli meccsét október 1-jén, hétfőn rendezik. A szatmáriak akkor Pankotára utaznak.

III. Liga, 5. csoport, 4. forduló: 
Szatmárnémeti Olimpia- Máramarosszigeti Plimob 4-0 
gólok
: Molnar (4.), Dănilă (64., 92.), Micaş (88) 
Az Olimpia összeállítása: Şuta - Silaghi, Micaş, Iuhas, Glodean, Molnar (Gavrilescu 46.), Villand, Botos, Hanus (Roatiş 56.), Marinaş (Homorozan 72.), Feier (Dănilă 56.).

További eredmények:
Zilahi FC-Kolozsvári Sănătatea 8-4
Petrozsényi Jiul-Dési Unirea 1-1
Borossebesi Naţional-Vajdahunyadi FC 1-3
Tordai FCM-Fugyivásárhelyi CS 0-1
Aranyosgyéresi Seso 2-0
A Pankota állt.

A következő forduló (szeptember 28.):
Zilah-Aranyosgyéres
Sănătatea-Petrozsény,
Máramarossziget-Borossebes
Vajdahunyad-Torda
Fugyivásárhely- Gyulafehérvár
A Pankota-Olimpia mérkőzést jövő hétfőn rendezik, míg a Dés áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: