2008-10-19 12:54:14• hírek • Szatmar.ro

Magabiztos Hamilton-győzelem Kínában

Lewis Hamilton és a McLaren az egész hétvégén remek teljesítményt produkált és magabiztos győzelmet aratott a Kínai Nagydíjon, így hét pontra növelte előnyét a másodikként célba érő Massával szemben.

Hamilton dominanciáját már a versenyhétvége eredményei is előre vetítették, a brit pilóta ugyanis remekül szerepelt a szabadedzések során is és ő indulhatott az első rajthelyről.

Hamilton a rajtot is remekül kapta el és megtartotta a pozícióját, akárcsak a mögötte induló Raikkönen és Massa. Az ötödik pozícióból induló Kovalainen azért megmutatta, hogy mégiscsak autóversenyzésről van szó, nem pedig díszfelvonulásról és az első körben megelőzte az előtte haladó Fernando Alnonsót. Az már a spanyol klasszisát igazolja, hogy rögtön vissza is vette a negyedik pozícióját.

Ezzel aztán vége is volt az izgalmaknak, Hamilton eltávolodott a Raikkönentől, Massát pedig Alonso nem tudta tartani. A futam közepén ismét Kovalainen volt az, aki némi színt vitt az egyhangú kínai délutánba, amikor is jobb első kereke defektje miatt az ötödik helyről ki kellett mennie a boxba. David Couthardnak pedig vélhetően eszébe jutott, hogy élete utolsó előtti futamán vesz részt és bemutatott néhány előzést a mezőny közepén.

Tíz körrel a vége előtt aztán, mint egy rossz focimeccsen, elindult a taktikázás: miközben Raikkönen, a várakozásoknak megfelelően, elengedte Massát, addig a pontszerzésre a defektje óta esélytelen Kovalainen feladta a versenyt. Így, technikai hibára hivatkozva, büntetés nélkül cserélhetnek motort az utolsó futam előtt és így segítheti csapattársát a világbajnoki cím megszerzéséhez.

Azon az utolsó futamon, amely Massa hazai pályájájának számít, lévén a Brazil Nagydíjról beszélünk. És azon a nagydíjon, amelynek sanghaji győzelmének köszönhetően hét pont előnnyel vág majd neki Hamilton.

Hogy azért nincs éppen minden lefutva, arra álljon itt a tavalyi példa, amikor a britnek szintén hétpontos előnye volt az utolsó Brazil Nagydíj előtt. És mégis Raikkönen lett a világbajnok.


Kínai Nagydíj eredménye:

  1. Lewis Hamilton
  2. Felipe Mass
  3. Kimi Raikkönen
  4. Fernando Alonso
  5. Nick Heidfeld
  6. Robert Kubica
  7. Timo Glock
  8. Nelsinho Piquet

Összetettben:
1. Hamilton 94
2. Massa 87
3. Kubica 75
4.Raikkönen 69
5. Heidfeld 60
6. Alonso 53

Konstruktőrök:

  1. Ferrari 156
  2. McLaren 145
  3. BMW 136
  4. Renault 72

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: