2019-03-22 13:31:13• hírek • közlemény

Mága Zoltán hegedűművész Erdély hat városában örömmuzsikált

Erdély hat városában koncertezett az RMDSZ Nőszervezetének meghívására Mága Zoltán hegedűművész.

A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar zenész 100 templomi ökumenikus jótékonysági missziója ismét megmutatta, hogy közösségünknek fontos az összefogás és a segítségnyújtás. A turné során több mint 5 000 ember adományából gyűlt össze az a 102 000 lejt meghaladó támogatás, amellyel közösségünk fontos ügyeinek megoldását segítették elő. 


„A beérkezett adományokból a helyi nőszervezetek javaslatára a közösségünk számára fontos ügyeket támogatunk. Az a tény, hogy Mága Zoltán ezt a partnerséget felajánlotta az RMDSZ Nőszervezetének, bizonyítja, hogy az anyaország és Erdély, Székelyföld és Partium össze tud fogni nemes célok érdekében. Erős közösség vagyunk, amely bebizonyította, hogy tud és akar segíteni” – nyilatkozta Biró Rozália elnökasszony.


A 100 templomi ökumenikus jótékonysági koncertsorozat első állomása a Szatmárnémeti Láncos templom volt. Az 1100 résztvevő adománya a Szatmárnémeti Sürgősségi Kórház Intervencionális Kardiológiai Labor működtetéséhez szükséges eszközök beszerzését és a templom felújítását segíti.


Nagyváradon az Olaszi református templomban több mint 1000 embert hallgathatta a hegedűművész és kamarazenekara muzsikáját. A befolyt összeget a református és katolikus egyházak szociális szolgáltatást végző alapítványainak, a Partiumi Magyar Nyugdíjas Egyesületnek és Duma Claudia, az Ady Endre Elméleti Líceum 11. osztályos diákjának külföldön elvégzendő műtéti beavatkozására ajánlották fel.


A kolozsvári Alsóvárosi Református templomban adott koncert során a közönség adományaival az Aksza Utcagyerek Missziós Ház és a  Providenţa - Gondviselés - Fürsorge Egyesület értelmileg akadályozott felnőttekkel foglalkozó központ fenntartásához járultak hozzá. A zilahi Belvárosi református templomban közel 1200-an voltak kíváncsiak a hegedűművész muzsikájára. A koncert során gyűlt pénzösszeget a Szilágy megyében élő rosszindulatú daganattal küzdő gyerekek megsegítésére ajánlották fel.


A 100 templomi jótékonysági koncert dévai, Páduai Szent Ferenc Római Katolikus Templom állomásán a közel 500 résztvevő adományát a Szent Ferenc Alapítványnak adományoztuk. Marosvásárhelyen a Szent Kozma és Damján, Tudor negyedi katolikus Plébánia adott otthont az örömmuzsikának. Az itt gyűjtött összeget a Havadtői Gyermekotthon fenntartására adományozták.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: