2015-03-20 14:15:52• hírek • Kocsis Zoltán

Madridi negyeddöntő a BL-ben

Már a negyeddöntőben megismétlődik a Bajnokok Ligája 2014-es döntőjének párosítása, egyben minden idők egyik legparázsabb madridi párharcát kiváltva - az UEFA székházában megtartott sorsoláson ugyanis máris összehúzták a Real Madridot és az Atletico Madridot. A negyeddöntők másik slágerpárosítása a Barcelona és a Paris St.Germain párharca lesz.

Biztosan nem ismétlődik meg tehát a tavalyi döntő, hisz a két madridi gigász közül csak egyikük lehet majd ott az elődöntőben. Hogy melyikük lesz az, április 14/15-én és 21/22-én dől el. A döntő óta a két csapat négyszer is találkozott egymással: a bajnokságban az Atletico Madrid 2-1-re, illetve 4-0-ra nyert a Real ellen, a Király kupában pedig 2-0-as hazai győzelem után 2-2-es döntetlennel búcsúztatták a „királyi" csapatot.

A negyeddöntők másik csúcspárosítását a Barcelona és a PSG alkotja. A két gárda legutóbb 2013 tavaszán találkozott egymással, akkor egy 2-2-es és egy 1-1-es döntetlen után a katalánok jutottak tovább idegenben szerzett több góllal. Érdekesség, hogy az előző körben mindkét gárda egy-egy angol sztárcsapatot búcsúztatott: a Barcelona a Manchester Cityt, a PSG pedig a Chelsea-t.

A Monaco óriási meglepetésre jutott be a legjobb nyolc közé az Arsenal ellen, ami figyelmeztető jel lehet a Juventus számára. Az olaszok azonban összességében elégedettek lehetnek a sorsolással és komoly esélyeik vannak arra, hogy bejussanak az elődöntőbe. A két csapat eddig egyszer találkozott egymással, a BL 1998-as elődöntőjében a franciák odahaza 3-2-re nyertek ugyan, ám Torinóban 4-1-es vereséget szenvedtek és kiestek.

A pénteki sorsolás legnagyobb nyertese - legalábbis papíron - a Bayern München, a bajor futballgépezet elé ugyanis a Porto került. Az a Porto, amely az 1987-es döntőben 2-1-re legyőzte a Bayernt, most viszont enyhén szólva sem számít a párosítás esélyesének. A két gárda legutóbb a 2000-es negyeddöntőben találkozott egymással, akkor a Bayern 2-1-es hazai győzelem után 1-1-es idegenbeli döntetlennel jutott tovább.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítása:
Juventus - Monaco
Porto - Bayern München
Atletico Madrid - Real Madrid
PSG - Barcelona

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: