2014-05-18 13:29:07• hírek • Szatmar.ro

Bajnok az Atlético Madrid

Az Atlético Madrid nyerte a spanyol labdarúgó-bajnokságot: Diego Simeone együttese szombaton a Primera División zárófordulójában 1-1-es döntetlent ért el a címvédő Barcelona otthonában rendezett mindent eldöntő összecsapáson.

Az Atlético Madrid 1996 után nyert újra bajnoki címet, a klub történetében a tizediket. Érdekesség, hogy a Barcelona és az Atlético ebben a szezonban hatodik alkalommal találkozott egymással, a Spanyol Szuperkupában, mindkét bajnokin, valamint a BL-negyeddöntő első felvonásán is döntetlen született, míg a legrangosabb európai kupasorozatban a visszavágó madridi győzelemmel zárult.

A Barcelona az első pillanattól kezdve a magához ragadta a kezdeményezést, ugyanakkor a vendégek hátsó alakzata csírájában elfojtotta a katalánok minden próbálkozását. Diego Simeonénak, a vendégek vezetőedzőjének ugyanakkor már az első félidőben két kényszerű cserét kellett végrehajtania, ráadásul Diego Costa és Arda Turan személyében kulcsjátékosait vesztette el a jövő szombati, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőjére készülő Atlético. Mindkét futballista sírva hagyta el a játékteret.

A fővárosiak jól szűkítették a területet, nem hagyták kibontakozni a Barcát, amely szinte a semmiből szerzett vezetést, Sanchez nagy góljával. A félidő hajrájában az Atlético ugyan beszorította ellenfelét, de nem tudott egyenlíteni.

A fordulást követően szinte azonnal egyenlíthetett volna a madridi alakulat, de a korábbi Barca-sztár, David Villa a kapufát találta el. Nem sokkal később már összejött az egyenlítés az Atléticónak: ahogyan a szezonban oly sokszor, most is pontrúgás után kapott gólt a Barcelona. A katalánoknak nagyjából negyedórára volt szükségük ahhoz, hogy magukhoz térjenek a sokkból, ezt követően azonban ismét egykapuzásba kezdtek, és Messi révén gólt is szereztek, ám a játékvezető les miatt - jogosan - nem adta meg a találatot. A hajrában a Barcelona nem tudta feltörni a vendég kiváló védelmét, így az eredmény nem változott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: