2013-04-03 13:09:22• hírek • MTI

Madridban repeta, Málagában premier

Sneijder és Drogba a Galatasaray madridi edzésén fotó: uefa.de
Sneijder és Drogba a Galatasaray madridi edzésén fotó: uefa.de

Tizenkét év után ismét a negyeddöntőben találkozik egymással a Real Madrid és a Galatasaray a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a két csapat közös történetét kizárólag ez, a 2000/01-es idényben lejátszott párharc jelenti a legrangosabb európai kupasorozatban. A másik szerdai összecsapáson a BL-újonc Málaga a német bajnok Borussia Dortmund együttesét látja vendégül - első alkalommal..

Igaz, abban a szezonban az Európai Szuperkupáért is összecsapott a két gárda, a törökök pedig Mario Jardel hosszabbításban szerzett góljával diadalmaskodtak.

A madridiak ugyanakkor a legjobb nyolc között visszavágtak: bár az első mérkőzést Isztambulban 3-2-re a törökök nyerték, a madridi meccsen a duplázó Raúl vezérletével a spanyolok 3-0-ra győztek és továbbjutottak.

A Galatasaray kifejezetten jól szerepel otthonától távol is, ugyanis legutóbbi 18 idegenbeli összecsapásából mindössze kettőt veszített el. Ugyanakkor a Real Madrid José Mourinho irányításával eddig 16 BL-mérkőzést játszott hazai pályán, ezek közül pedig csak egyszer kapott ki.

Az mindenképpen a Madrid mellett szól, hogy José Mourinho edzői pályafutása során eddig minden BL-negyeddöntő párharcából győztesen került ki, 2004-ben a Portóval, 2005-ben és 2007-ben a Chelsea-vel, 2010-ben az Internazionaléval, az elmúlt két évben pedig a Reallal is bejutott az elődöntőbe.

A Santiago Bernabeu Stadionban sorra kerülő mérkőzésen a BL mostani kiírásának két legjobb góllövője is pályára lép, a hazaiaknál Cristiano Ronaldo, míg a vendégeknél - a magyarok elleni vb-selejtezőn is eredményes - Burak Yilmaz egyaránt nyolc-nyolc gólt szerzett a sorozatban.

Legutóbb Rooney-nak járt ki a szoros őrizet Madridban fotó: uefa.de

A másik szerdai összecsapáson a BL-újonc Málaga a német bajnok Borussia Dortmund együttesét látja vendégül. Mindkét gárda remek formában várja az összecsapást, ugyanakkor a párharc esélyese mindenképpen Jürgen Klopp együttese, amely a csoportkörben már a Real Madrid, a Manchester City, illetve az Ajax Amsterdam otthonából is ponttal, pontokkal távozott.

"Reméljük, hogy sikerül legalább minimális előnyt kiharcolnunk a dortmundi visszavágóra" - nyilatkozta a Málagát irányító Manuel Pellegrini, aki a 2005/06-os idényben az akkor szintén BL-újonc Villarreal mestereként az elődöntőig vezette csapatát.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Real Madrid -Galatasaray 21.45  DigiSport1.hu, DigiSport1.ro, DolceSport1
A várható kezdőcsapatok:
Real Madrid: Diego Lopez - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil, Ronaldo - Benzema
Galatasaray: Muslera - Ebouá, Kaya, Nounkeu, Riera - Sneijder, Felipe Melo, Selcuk, Altintop - Yilmaz, Drogba

Málaga -Borussia Dortmund 21.45 DigiSport2.hu, DigiSport2.ro, DolceSport2
A várható kezdőcsapatok:
Málaga: Caballero - Jesus Gamez, Weligton, Demichelis, Antunes - Toulalan, Iturra - Joaquin, Julio Baptista, Isco - Santa Cruz
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Santana, Schmelzer - Bender, Gündogan - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: