2012-12-18 18:30:47• hírek • MTI

Madonna keresett a legjobban a turnéjával

Madonna amerikai popénekes sokat vitatott MDNA című turnéja hozta a legnagyobb összbevételt 2012-ben.

A 72 előadásból álló turné összesen 228,4 millió dollár bevételt produkált - derült ki a Billboard magazin által összeállított ranglistából. Az amerikai popdíva mindenhol teltház előtt lépett színpadra és több mint 1,6 millióan váltottak jegyet a koncertjeire világszerte.

Az év 25 legsikeresebb turnéját felvonultató lista második helyét Bruce Springsteen & the E Street Band szerezte meg 199,37 millió dolláros bevétellel. A Főnök és állandó kísérete ugyan 72-ből csak 54-szer adott teltházas koncertet, de még így is mintegy 500 ezerrel több ember előtt lépett színpadra, mint Madonna.
A dobogó harmadik fokán Roger Waters és a The Wall Live című show végzett 186,46 millió dolláros bevétellel. A Pink Floyd egykori tagját 72-ből 51 alkalommal fogadta teltház és a koncertekre több mint 1,6 millióan váltottak jegyet - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

Michael Jackson zenéjének halhatatlanságát jelzi, hogy a Cirque Du Soleil Immortal World Tour című showja a negyedik helyet szerezte meg az idei ranglistán. A világhírű utazó társulat 183 előadást számláló turnéja 147,3 millió dolláros összbevételt hozott.

A brit Coldplay együttes 147,1 millió dolláros bevétellel záró turnéja az ötödik, míg Lady Gaga amerikai énekes 96,4 millió dollárt produkáló koncertsorozata a hatodik helyig jutott. A legjobb 25 között szerepel továbbá Elton John (32,9 millió dollár) és Rod Stewart (30,1 millió dollár) is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: