2017-01-13 14:29:13• hírek • Kocsis Zoltán

Madárszámlálás és szimpózium a vizes előhelyek világnapján

Madárszámlálással és az annak eredményeit bemutató szimpóziummal emlékezik meg idén a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a vizes előhelyek világnapjáról. Amely február másodikán esedékes, mottója pedig „Vizes élőhelyek - a természeti katasztrófák veszélyeinek csökkentése".

A Wetlands International nemzetközi szervezet 1967. óta követi figyelemmel a vízimadarak számának változását, madárszámlálást pedig immár több mint száz országban tartanak. Az ügynökség szakemberei, önkéntesei, valamint az Országos Madártani Egyesület szatmári tagjai a Szamos három pontján - Remetemezőnél, Borválaszútnál és a szatmárnémeti Sárga-hídnál -, a Túron és a kismajtényi halastón figyelik és számlálják meg a madarakat.

A puszta számadatok mellett megfigyelik az előhelyek minőségét, feljegyzik a látott fajokat, a klimatikai körülményeket.

A harminc önkéntes részvételével zajló számlálás időpontja január 14, szombat. A megfigyelés eredményeit pedig a világnapon, azaz február 2-án, a Kossuth-kertben található Zöld Házban mutatják be szimpózium keretein belül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: