2013-04-06 09:08:13• hírek • MTI

Madárinfluenza - Óvintézkedések Hongkongban

Hongkong óvintézkedéseket hozott az új madárinfluenza-vírus miatt azt követően, hogy egy hétéves kislányon, aki Sanghajban járt, gyanús tüneteket észleltek. A szárazföldi Kína keleti részén eddig hat halálos áldozata van a H7N9-nek.

A kislányt a Queen Elizabeth kórházban tartják szigorú megfigyelés alatt.
A különleges közigazgatási övezet járványmegelőző intézkedéseinek sorában fokozottan ellenőrzik a baromfitelepeket, a vágóhidakat és felfüggesztették a szárazföldi Kínából származó baromfi behozatalát.
Vietnam szintén bejelentette, hogy leállította a baromfi importját Kínából. A japán repülőtereken plakátok figyelmeztetik a Kínából érkező utasokat a beléptetésnél arra, hogy ha lázasnak érzik magukat, azonnal forduljanak orvoshoz.

Kínában eddig összesen 16 megerősített fertőzést regisztráltak, köztük van egy négyéves gyerek, akinek állapota javulóban van - közölte a Hszinhua hírügynökség.
A sanghaji hatóságoknak egy nagybani piacon értékesítésre szánt galambból vett mintából első alkalommal sikerült kimutatniuk a H7N9 vírust. Ennek következtében pénteken több mint 20 ezer szárnyast levágtak. A kelet-kínai metropoliszban, ahol legkevesebb négy embert ölt meg az új madárinfluenza vírus, az élő baromfi-piacokat szombattól bezárják.

Az eddigi vizsgálatok alapján a H7N9, amelynek egyelőre nincs ellenszere, érzékenyen reagált a Tamiflu elnevezésű gyógyszerre, ami a szakemberek szerint azt jelenti, hogy a fertőzöttek - korai stádiumban - eredményesen kezelhetők vele.

A nemzetközi tőzsdéken, a légitársaságok részvénypiacán máris megmutatkozott a légiforgalom esetleges csökkenése miatti aggodalom. Az Air China papírjai például pénteken Hongkongban 9,8 százalékot estek. Ez négyre visszamenőleg az egy napon belüli legnagyobb részvényesése volt a cégnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: