2012-02-19 16:10:09• hírek • Szatmár.ro

Madáretetőt helyeztek el a Kossuth-kertben

Február 18-án, szombaton, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Szatmárnémeti Erdélyi Kárpáti Egyesület és a Szatmárnémeti Denevér Egyesület képviselői madáretetőt helyeztek el a Kossuth-kertben, a Zöld Ház mellett.

Teljes felszerelésű madáretető elhelyezésére került sor szombat délelőtt a Kossuth-kertben. Az eseményre tanári kísérettel érkeztek diákok a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumból, a „Ioan Slavici" Főgimnáziumból és a „Constantin Brancusi" Faipari Iskolaközpontból.

A rendezvényt Békessy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetője nyitotta meg, aki a madarak etetésének fontosságáról beszélt és elmondta, a Zöld Ház mellett felállított létesítményben nem csak etetik majd, de meg is gyűrűzhetik a madarakat. A közeljövőben webkamerákat is felszerelnének az etetőhöz, hogy a világhálón is megfigyelhessük a Kossuth-kert madarait.

Kiss István, a szatmári EKE egyik tagja a Kossuth-kertben található madárfajokról mesélt a résztvevőknek, majd Szodoray-Parádi Farkas, a Denevér Egyesület Szatmárnémeti fiókjának elnöke a denevérekről, Márk-Nagy János pedig a madáretetésről tartott érdekes előadást.

A rendezvény keretében természetvédelmi kiállítás is nyílt a Zöld Ház előterében. Ennek főszereplői természetesen a madarak voltak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: