2013-04-28 10:38:55• hírek • Szatmár.ro

Madárbarátok gyűltek össze a Kossuth-kertben

Szombaton tartotta a Román Madártani Egyesület szatmárnémeti fiókja a madárnapot a Kossuth-kertben.

A szatmárnémeti madárbarátok már évek óta tartják a Madarak napját, amelyre általában egy szép, tavaszi, napsütéses szombaton kerül sor a Kossuth-kertben. A helyszín most sem változott, csak a szép napos időre kellett kicsit többet várni, illetve a szervezőknek az is bosszúságot okozott, hogy az április 20-ra betervezett rendezvényt csúsztatniuk kellett, ugyanis múlt szombat tanítási nap volt.

A helyszín mellett a rendezvény hangulata sem változott: miután román és magyar nyelven köszöntötték a madárbarátokat, kezdetét vette a Kossuth-kert madárállományának távcsöves megfigyelése, az érdeklődők egy fotókiállításon követhették figyelemmel a helyi madártani egyesület munkáját. A kiállításban külön helyet kaptak a gólyamentési akciók.

Emellett a Kossuth-kerti dombon madáretetőket is láthattak a diákok és különböző, madár alakú díszekből is válogathattak az érdeklődők.

A délelőtt során Fazekas Lóránd, a szatmárnémeti ornitológiai egyesület vezetőjének irányításával "Ki mit tud a madarakról" vetélkedő is zajlott.

madarnap from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: