2014-12-12 16:43:45• hírek • Szatmár.ro

Ma sokkal jobb Kölcsey-intrisnek lenni, mint pár éve

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium folyamatosan fejleszti a bentlakást - legutóbb a földszinti ablakokat cserélték ki.

Az utóbbi években jelentős változásokon esett át a Kölcsey Ferenc Főgimnázium bentlakása. A középiskolás diákok körében eddig is keresett hely volt az internátus, melynek konyhájában isteni ételeket főztek minden nap és az ott élő, de évről évre változó közösségben jó, családias hangulat uralkodik. Az utóbbi időben viszont egymást érték a felújítási munkálatok, amelyek még otthonosabbá tették a légkört.

Legutóbb például a magasföldszint ablakait cserélték ki termopán, jól szigetelő nyílászárókra. Erre a Kölcsey Ferenc Főgimnázium 900 ezer forintot - több mint 1300 lejt - kapott pályázat útján a Bethlen Gábor Alaptól. Ebből 11 ablaknak a cseréjét lehetett finanszírozni, a hiányzó három nyílászárót pedig a polgármesteri hivataltól kapott pénzből szerezték be, illetve szereltették be őket. Az elmúlt időszakban újrafestették a diákok szobáit, újítottak a szobák berendezésén is, szekrényeket vásároltak és íróasztalok is kerültek a 4-5 fős lakrészekbe. Hamarosan az egész épületben elérhető lesz a WiFi-s internet, tavasszal pedig egy kosárlabdapalánkot is felszerelnek a bentlakás udvarára.

"A bentlakásban szinte a megye minden településéről élnek diákok iskolaidőben, de a legtöbben Bogdándról és Dobráról érkeztek" - válaszolt a Szatmár.ro kérdésére Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója.

A bentlakásban most 82-en laknak, közülük idén 21 diák újonc.

Új ablakok kerültek a bentlakás földszintjére a Bethlen Gábor Alap jóvoltából

Új ablakok kerültek a bentlakás földszintjére a Bethlen Gábor Alap jóvoltából

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: