2014-10-02 11:57:23• hírek • Szatmár.ro

Ma fiatalnak érzem magam

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezethez tartozó intézmény idén is kis meglepetésekkel és szép gondolatokkal készült az időseket ünneplő napra október 1-jén.

Ez alkalomból 14 idős személy oszthatta meg egymással és az intézmény munkatársaival az idős korhoz kapcsolódó érzéseit, idézhette fel fiatalságának emlékeit és tölthetett el egy kellemes napot egy szeretettel teli közösség körében.

Kincses Angéla, az idősnapközi vezetője elmondta, hogy ezen összejevetelek célja a hagyományőrzés illetve a közösséghez való tartozás érzésének erősítése az idősekben.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az idősek közösségben éljék mindennapjaikat, ne szigetelődjenek el a társadalom többi tagjától. Szeretnénk felhívni a fiatalabb generációk figyelmét is az idősek létezésére, személyük fontosságára, hiszen ők azok, akik egy életen át kemény munkával próbáltak számunkra boldog és gondtalan életet teremteni. Ezen ünnepségek nem csupán az idősek számára fontosak, akik szeretve, tisztelve és megbecsülve érzik magukat, hanem a családok számára is. A hasznosan és szerető közösségben eltöltött idő kiegyensúlyozottabbá teszi az időseket és ez a családnak sokat segít. Intézményünkben már hagyománnyá vált, hogy ezen a napon kifejezzük hálánkat, azokért, akik rengeteget küszködtek, dolgoztak értünk."

A tiszteletről, szeretetről, idős korról szóló versek, idézetek hallata sok emléket idézett fel az idősekben, akik nagyon örültek és meghatottan tapasztalták, hogy az idősnapközi munkatársai ennek a napnak ilyen nagy jelentőséget tulajdonítanak.

A tényt, hogy mennyire fontos az intézmény számára a hagyományőrzés, az is bizonyítja, hogy ez nem az első ehhez hasonló esemény, melyet megszerveztek. Hétfőn, szeptember 29-én a Szüret Napja alkalmából történetek elmesélésével, beszélgetéssel, az idősek által elmesélt tapasztalatokkal elevenítették fel e népi hagyományt.

Idősek napja a Szent Jakab Idősnapköziban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: