2012-12-01 10:09:59• hírek • MTI

Ma adják át az Európai Filmdíjakat Máltán

December elsején adják át az Európai Filmakadémia (EFA) díjait, amelyre Michael Haneke Szerelem és a Taviani fivérek Cesare deve morire című alkotása is esélyes.

Rövidfilm kategóriában pedig akár a Csicska című magyar produkció is nyerhet. A 25. alkalommal megszervezett gálának ezúttal Málta ad otthont.

A ceremóniát, amelyre 1100 vendéget várnak, Wim Wenders, az Európai Filmakadémia elnöke nyitja meg a vallettai Mediterrán Konferenciaközpontban. Az Európai Filmdíjakat 17 kategóriában osztják ki.

A jubileumi gálán Helen Mirren brit színésznőt az európai film hírnevét a világ filmművészetében öregbítő munkásságáért tüntetik ki, Bernardo Berolucci életműdíjat kap, Helena Danielssonnak pedig az Európai Koprodukciós Díjat, az EURIMAGE elismerését nyújtják át.

A díjra esélyesek között csupán egy magyar produkció, Till Attila Csicska című rövidfilmje szerepel, amely a jelölést a tamperei nemzetközi rövidfilmfesztiválon elért sikerével vívta ki. A Csicska az M&M Film és a Laokoon Film közös produkciója, elkészítésében a TV2 is közreműködött. A rövidfilm főbb szerepeit Thuróczy Szabolcs, Szita Balázs és Balsai Mónika alakítja .

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: