2017-02-01 09:47:10• hírek • Szatmár.ro, MTI, Agerpres

Ma 17 órától tiltakoznak a Btk. módosítás ellen Szatmárnémetiben

A Facebookon szerveződik a tiltakozó akció a kormány által kedd este elfogadott törvénytervezet ellen, amellyel gyakorlatilag büntetlenséget biztosítanak bizonyos korrupciós ügyek gyanúsítottjainak. Szerdán Szatmárnémetiben 17 órától lesz tüntetés az új főtér sétálóutcájában.

Kedd esti ülésén törvénytervezetet fogadott el a kormány bizonyos bűncselekményekért kirótt büntetések, valamint a szabadságvesztéssel járó nevelő jellegű intézkedések közkegyelemben részesítéséről. Emellett sürgősségi rendelettel módosította a kabinet a Büntető törvénykönyvet és a Büntető perrendtartási törvénykönyvet.

Kolozsváron nyolcezer, Temesváron és Nagyszebenben ötezer tüntető vonult éjszaka az utcára a Mediafax hírügynökség becslése szerint. Szatmárnémetiben maroknyian tüntettek kedd este.

Romániában 2100 olyan köztisztviselő áll bíróság előtt, akik ellen hivatali visszaélésért, és csaknem kétezer olyan, akik ellen hanyag kezelésért emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség (DNA) - közölte szerdán a legfőbb ügyészség. A román sajtó szerint a Btk. módosításának kedvezményezettjei között számos kormánypárti és ellenzéki politikus, köztük Liviu Dragnea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: