2020-05-14 08:37:14• hírek • Agerpres

M. Vela: Valamennyien felelősen vettük fel a harcot egy láthatatlan ellenséggel

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Valamennyien felelősen vettük fel a harcot egy láthatatlan ellenséggel, amely meglepetésszerűen támadott - hangoztatta szerda késő este Marcel Vela belügyminiszter, miután ismertette a 12-es számú katonai rendeletet.

'A katonai rendeletek, az utasítások és üzenetek, és nem kevés volt belőlük, mind azt szolgálták, hogy megerősítsék ezt a falat egy láthatatlan és rendkívül agresszív ellenséggel szemben. Arra ébresztett rá valamennyiünket, hogy együtt erősebbek vagyunk. Ahogyan a jelen nélkül nincs jövő, úgy nem létezhet erős nemzet összefogás nélkül. És ebben a nehéz időben bebizonyítottuk, jobban mint bármikor, hogy egységesek tudunk lenni. Valamennyien felelősen vettük fel a harcot egy láthatatlan ellenséggel, amely meglepetésszerűen támadott. Nagyon jól tudjuk, hogy mit kell tennünk a továbbiakban is, a fizikai távolságtartástól, a legalább húsz másodpercig tartó kézmosásig' - mondta Vela

Hozzátette, hogy 'ma sok román azok erőfeszítésének és az áldozatának hála él", akik betartották a katonai rendeleteket.

"Mindannyian állandóan és folyamatosan alkalmazkodtunk. Ebben a harcban gyakran nem volt egy vázlat sem, mert ilyen háború még nem volt, és a végeredményt nem lehetett előre látni, éppen azért, mert az ellenség láthatatlan volt, rendkívül veszélyes és agresszív. Lehet, hogy volt olyan, amikor mindannyiunkat lenyűgözött ez a veszély, amely életünkre tört. Biztosíthatom, hogy mindig is az önök javát akartuk. Köszönöm, hogy részesei ennek a harcnak a koronavírus ellen. Köszönöm, hogy betartották a rendeleteket, és sok román ma az önök áldozatának és erőfeszítésének hála él. Belügyminiszterként a kormánnyal együtt garantálom, hogy ezen a veszélyen is szerencsésen túljutunk"- mondta Vela.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: