2011-02-15 09:01:21• hírek • Szatmár.ro

MTV: vezetőcsere két határon túli műsorban

Új felelős szerkesztőket nevezett ki a Magyar Televízió két határon túli műsorának élére Havasi János közéleti főszerkesztő. A kijelölt vezetők a közéleti terület elismert szakemberei.

Két határon túli tematikájú műsor vezetését február 14-étől új munkatársak veszik át. A Kárpát Expressz irányításával Kozári Rékát bízták meg. A hétfőtől péntekig, naponta jelentkező program 2006. október 1-én indult, s hamar népszerű lett a hazai és a külhoni nézők körében is. A magyarságot foglalkoztató minden jelentősebb témát feldolgozó műsor arculata az elmúlt év szeptemberétől jelentősen megújult: az adások látvány- és színvilága alkalmazkodik a modern televíziózás követelményeihez. Kozári Réka 14 éve dolgozik különböző beosztásokban a Magyar Televízióban, a nézők a Kárpát Expressz műsorvezetőjeként kedvelték meg.

„Megtiszteltetés számomra a felkérés, ugyanakkor tisztában vagyok a naponta jelentkező hírmagazin-műsor szerkesztésének felelősségével - mondta a kinevezése után a felelős szerkesztő, majd hozzátette: - Nagyon számítok az összeszokott munkatársi csapatra, s bízom abban, hogy az igényes műsorkészítéshez elengedhetetlenül szükséges anyagi források is bővülnek."


Orsós Mária és Kozári Réka
Orsós Mária és Kozári Réka


Orsós Mária a kéthetenként jelentkező Kézfogás irányítására kapott felhatalmazást. A műsornak az MTV-ben régi hagyományai vannak, 1998-2004 között ezen a néven már rendszeresen találkozhattak a nézők a magyar-magyar gazdasági kapcsolatokról szóló magazinnal. A Kézfogás 2007-ben újra indult, de 2009 decemberében az MTV anyagi helyzete miatt elvesztette önállóságát, majd az elmúlt év szeptemberétől ismét műsorra tűzték.

Orsós Mária 2000 óta szerkesztő-riporterként, 2006-tól az Átjáró szerkesztőjeként dolgozik az intézményben.

„A Kárpát-medencében tapasztalható feszültségek javarészének gazdasági alapja van - fejtette ki az új felelős szerkesztő. - A műsor erősíteni kívánja a határon túli magyar vállalkozók és az anyaország kapcsolatát, s ezzel járulhat hozzá, hogy a külhoni magyarság saját szülőföldjén boldogulhasson."

A Kárpát Expressz adásideje:

hétfőtől-péntekig 13.30 (m1), ismétlés; másnap 6.23 (m1, m2)

A Kézfogás adásideje:

kéthetenként, szombaton 13.02 (m2), ismétlés; másnap 6.18 (m2)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: