2009-12-21 14:40:21• hírek • MTV/Szatmar.ro

MTV: rangos díj a román rendszerváltás évfordulóján

Klein Judit és Hegedűs István, a Magyar Televízió munkatársai vehették át az idén a budapesti Román Kulturális Intézet jubileumi médiadíját.

A budapesti Román Kulturális Intézet három évvel ezelőtt alapította nívó, kultúra és médiadíját, amelyekkel a magyar tudomány, a színházművészet és a média kiemelkedő személyiségeinek munkásságát ismerik el minden évben.

Az idei díjátadás a román forradalom 20. évfordulóján különösen nagy jelentőséget kapott. Jecza Péter temesvári szobrászművész bronz kisplasztikáját több díjazottal együtt a Magyar Televízió Közéleti Főszerkesztőségének két munkatársa, Hegedűs István, a Kárpát Expressz szerkesztőségének vezetője, és Klein Judit, a Kisebbségi Műsorok Szerkesztőségének vezető szerkesztője vehette át. A laudációban az adományozók kiemelték a két szakembereknek a hiteles tájékoztatás, valamint a magyarországi románság kulturális értékeinek megőrzése terén végzett több évtizedes munkáját. Az ünnepélyes átadást Dan Puric bukaresti mozgásszínházának bemutatója követte.

Az év vége különösen sikeres volt a Közéleti Főszerkesztőség alkotóinak életében. A novemberben Lakitelken megrendezettKistérségi és Kisközösségi Televíziók X. Filmszemléjén Zsigmond Attila Sziklára épített iskola című dokumentumfilmjét a zsűri fődíjjal jutalmazta.


Elismerés a hiteles tájékoztatásért és a kulturális értékek megőrzéséért

Elismerés a hiteles tájékoztatásért és a kulturális értékek megőrzéséért


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: