2010-02-08 16:26:04• hírek • Szatmár.ro

MTV: 227 órányi Téli Olimpia

A február 13-ai hajnali megnyitó és a március elsejei, szintén hajnali záróünnepség között az MTV két csatornája 227 órás közvetítés-sorozatban mutatja meg a magyar nézőknek a téli olimpia eseményeit.

A Sport Főszerkesztőség stábja minden sportágat figyelemmel kísér: a jégkorong és a műkorcsolya mellett láthatóak lesznek az alpesisí-, az északisí-, a bob- és a gyorskorcsolya-versenyek is. Kiemelt fókuszban azok a számok lesznek, amelyekben van magyar induló. A közvetítés-sorozat - az időeltolódás miatt - minden nap általában este 7-kor kezdődik,az MTV mindkét csatornáján. Azok a nézők sem maradnak le semmiről, akik nem tudnak, vagy nem akarnak éjszakázni: az m1-en két összefoglalóban is láthatják az előző nap közvetítéseit, hétköznap délelőtt 9 és 12, délután pedig 14.30 és 17.10 között. Ezekben az adásokban az izgalmasabb eseményeket akár teljes hosszban ismétli az MTV, de a közvetítéseket kiegészítik a szerkesztők azon sportágak összefoglalóival is, amelyeket nem tudtak élőben közvetíteni. és másnap reggel 6-ig vagy fél 9-ig tart.

„Az élő közvetítések kiválasztásában leginkább korábbi téli olimpiák nézettségi arányait vettük figyelembe, amiből kitűnően látszik, mire van komolyabb igény, és melyek a kevésbé érdekes sportágak a magyar nézők számára - mondta Havas Judit, a Telesport főszerkesztő-helyettese. Sajnos anyagiak is befolyásolták a döntéseinket, hiszen az MTV gazdasági helyzete miatt csökkentenünk kellett a műholdköltséget, vagyis az átvett közvetítések számát. Ettől függetlenül minden sportágról lesz hosszabb-rövidebb tudósítás, és igyekszünk minden aranyérmet megmutatni."

A legtöbb magyar versenyzőt felvonultató sportágak, mint a műkorcsolya vagy a rövidpályás gyorskorcsolya, szinte teljes terjedelemben láthatók lesznek a képernyőn. A sportszerkesztőség természetesen figyelembe veszi a nézői szokásokat is: a téli sportágak közül itthon is nagyon kedvelt jégkorong 30 mérkőzéséből 23-at teljes vagy majdnem teljes hosszban közvetít, és láthatók lesznek az alpesi sí, a biatlon és az extrém sportok döntői is.


Korcsolya - az egyik legkedveltell műsorszám
Műkorcsolya - az egyik legkedveltell műsorszám


Az eddig megrendezett 20 téli olimpia szinte mindegyikén érvényes volt a mondás: a szervezőknek mindössze két problémára kell felkészülni, ha sok a hó, vagy ha kevés. Vancouverben ezúttal utóbbira lehet és (az elmúlt hetek tapasztalatai alapján) kell számítani, ezért elképzelhető a programváltozás is. „Hiába állunk készen a pontosan kidolgozott adástervvel, előfordulhat, hogy a médiának korábban kiadott műsor változik, mert a hó hiányában meg nem tartott síakrobatika vagy snowboard döntők helyett más számot kell közvetítenünk. De ezekről a változtatásokról természetesen a lehető legszélesebb körben tájékoztatjuk majd nézőinket" - tette hozzá Havas Judit.

A telesport.hu-n élőben és igény szerint utólag is megnézhető lesz minden közvetítés. „Olimpiai kapacitással készül a telesport.hu a téli játékok bemutatására" - mondta az MTV Újmédia főszerkesztője. Mucsi Csaba hozzátette: „Mivel a vancouveri időjárás felboríthatja a versenyszámok közvetítési rendjét, a legpontosabb kezdési időpontokat a telesport.hu-n találják a téli olimpia nézői. Csak emlékeztetőül: a pekingi olimpiát több százezren nézték az MTV sportportálján, közép-európai nézői csúcsot is döntöttünk a konkurens videónézők kiszolgálásában, csaknem 30 ezren látták egyszerre Vajda Attila aranyérmes kajak futamát".

Sajnos az anyagi lehetőségek szűkössége miatt, - ahogy arról Schulek Csaba sportfőszerkesztő már korábban beszámolt - a kommentátor csapat nem utazhat Vancouverbe, így az olimpiák magyarországi történetében először, stúdióból lesznek kénytelenek közvetíteni. Ez nyilvánvalóan más minőséget jelent majd, de a sportszerkesztőség bízik abban, hogy azok a nézők, akik ebben a 16 napban a köztelevíziót választják, nem fognak csalódni, és szakmailag hiteles képet kapnak a XXI. Téli Olimpiai Játékokról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: