2012-04-25 16:20:17• hírek • Kocsis Zoltán

MPP: Nem fontos, hogy magyar polgármesterünk legyen

Sajtótájékoztatót tartott szerda délután a Magyar Polgári Párt szatmári szervezete, az esemény célja a párt jelöltjeinek bemutatása volt. Pontosabban lett volna, mivel Hegedűs Pál megyei elnök elmondta, hogy a végleges listát jövő héten kell leadniuk, és azt legkorábban pénteken véglegesítik.

Az már korábban kiderült, hogy Szatmárnémeti polgármesteri tisztségéért Zazula Béla száll majd harcba. Szerdán megtudhattuk azt is, hogy a Megyei Tanács elnöki tisztségéért maga Hegedűs Pál küzd meg. A párt emellett Kaplonyban, Vetésen, Lázáriban, Tasnádon és Egriben indít önálló polgármester-jelöltet.

Zazula elmondta, hogy az RMDSZ példáját követve, egyelőre nem szeretnének nyilatkozni programjukról, csak majd a kampány elkezdődtével. Azt viszont elismerték, hogy nyerni nem nagyon van esélyük - legalábbis Szatmárnémetiben - „de egy-két tanácsosi széket szeretnénk megszerezni", mondta Hegedűs.

Arra a kérdésre, hogy a szereplésük miatt a magyarság polgármester és megfelelő képviselet nélkül maradhat, azt a meghökkentő választ kaptuk az önmagát magyar polgári pártnak titulált szervezet vezetőitől, hogy nem fontos, hogy magyar polgármestere legyen a városnak. „Sokszor ellenzékként többet el lehet érni. Nem fontos, hogy a magyarság kormányon legyen, mint ahogy az sem, hogy Szatmárnémetinek magyar polgármestere legyen. Legyen inkább egy jó román polgármester!", hangzott el Hegedűs szájából. Mindez a Jobbik képviseleti irodájában.

Ezek után már senkit sem lepett meg, hogy Zazula kijelentette: nagyon sok mindenben hasonlóképpen látják a dolgokat, mint az USL. „Ez persze nem jelenti azt, hogy az USL-t támogatjuk, vagy hogy ők támogatnak minket", tette hozzá némi zavarral.

(A szociál-liberális unió mellé már csak a jobb oldal hiányzik, hogy teljes legyen a világ.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: