2017-02-06 12:59:00• hírek • Szatmár.ro, MTI

A filharmóniában lesz szombaton az MPP kongresszusa

Az egész országból érkeznek ez alkalomból Szatmárnémetibe a Magyar Polgári Párt küldöttei.

Február 11-én 10 órától Szatmárnémetiben, a Dinu Lipatti Filharmóniában tartja tisztújító kongresszusát a Magyar Polgári Párt.

Mint Biró Zsolt, a párt elnöke egy nemrég tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a kongresszus szerepét betöltő országos tanács módosítja a párt alapszabályát és programját, és megválasztja a párt vezető testületeit.

A pártelnök egyébként újabb elnöki mandátumra készül, és nem tud arról, hogy kihívója lenne a választáson.

Biró szerint az országos tanács feladata lesz, hogy átláthatóbbá, és demokratikusabbá tegye a párt döntéshozási mechanizmusát. A párt jelenlegi alapszabálya szerint az elnök tesz javaslatot az elnökség személyi összetételére, és az elnökség jelöli az elnököt. Mind az elnökséget, mind az elnök személyét az országos tanács szavazza meg.

Az MPP elnöke szerint a februári kongresszus a párt életében tavaly megnyílt új korszakhoz próbálja igazítani az alakulat szerkezetét és programját. Az új korszakot az fémjelzi, hogy az MPP képviselői immár nemcsak az önkormányzatokban, hanem a román parlament alsóházában is jelen vannak.

A decemberi romániai parlamenti választásokon Biró Zsolt pártelnök és Kulcsár-Terza József, a párt háromszéki szervezetének elnöke szerzett mandátumot. Az MPP és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megegyezésének megfelelően mindketten befutó helyen szerepeltek az RMDSZ jelöltlistáin.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: