2010-06-24 10:39:31• hírek • Szatmár.ro

MADISZ nyári táborok idén is

A hadadi Degenfeld Kastély
A hadadi Degenfeld Kastély

A MADISZ idén négy nyári tábort szervez gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Júliusban a Csűride-csűroda Néprajzi Napközis Táborra jelentkezhetnek, augusztusban 16. alkalommal szervezik meg a Néptánctábort, valamint a Gyermek Angol Nyelvtábort. A MADISZ  párhuzamosan a nyelvtáborral első alkalommal szervezi meg a Gyermekanyanyelvi tábort I.-IV. osztályosok számára.

Csűride-Csűroda Néprajzi Napközis Tábor

A Szatmárnémeti MADISZ július 5.- 9. között szervezi meg  Történelmi Napközis Táborát Mikolában. A táborban a gyermek kitűnő szakemberek irányítása mellett tölthetik el tartalmasan a vakáció napjait. A táborok jellegzetessége, hogy gyakorlati élményekkel (kemencés kenyérsütés, szekerezés, stb.) halmozza el a városi gyermekeket. 20 fős óvodai (3 éves kortól) és 20 fős iskolai (IV. osztályossal bezárólag) csoportok tartalmas időtöltését szervezik. A táborba június 28.-ig lehet jelentkezni. A tábori jelentkezés a részvételi díj-hozzájárulás befizetésével válik érvényessé. Hétfőtől péntekig 7.30-20.00 óráig fogadják a gyerekeket. A táborok programja 9.00-17.30 óra között tart. A helyszínre együtt utaznak vonattal. Gyülekező a Vasút Állomáson. Mikolában a tábori tevékenységek az óvoda udvarán 9.00-11.00 és 16.00-19.30 között illetve 11.00-16.00 a mikolai Művelődési Otthonban zajlanak. A napközis tábor ideje alatt napi 3 fő étkezést és két uzsonnát biztosítanak, amelynek költségét a tábor részvételi díja tartalmazza.

XVI. alkalommal néptánctábor

A Szatmárnémeti MADISZ augusztus 8-15. között szervezi meg a  XIV. Néptánc és kézműves tábort  Hadadon a Degenfeld kastélyban. A táborban szatmári és szilágysági táncrendet oktatnak felnőttek számára illetve szatmári és délalföldi táncrendet gyermekek számára. Gyermekek számára Maier Reimond (Raji), táncpedagógus és felesége Katalin valamint felnőttek számára Bajkó László és Polgár Emília oktatnak. A talpalávalót a Tokaj-hegyaljai Parapács és a  sepsiszentgyörgyi Pírászló zenekarok szolgáltatják. A napi (csütörtök kivételével)  3 órás (gyermekek és kezdő felnőttek számára) és 5 órás (haladó felnőttek számára) néptáncoktatás mellett lesz népdaltanítás, táncház, tábortűz, népi játék, kirándulás.

A néptánc és a kézműves foglalkozások jól kiegészítik egymást. A résztvevők napi párhuzamosan zajló kézműves foglalkozásokon vehetnek részt (agyagozás, kosárfonás, nemezelés, gyöngyfűzés, bogozás, hímzés). Biztosítanak napi 3 étkezést, osztálytermekben való szállást (matracokon), sátorozási, tisztálkodási lehetőséget. A tábor célja a hagyományápolás, megszerettetni a fiatalokkal a népzenét, népdalt, néptáncot valamint, azoknak is teret és helyet szeretnénk biztosítani akik még nem elkötelezettjei a néptáncolásnak, éneklésnek. Szatmár vidékén, a Partiumban  hiánypótló, az általuk szervezett tábor.


Sikeres volt a tavalyi néptánctábor
Sikeres volt a tavalyi néptánctábor


XIV. Gyermek Angol Nyelvtábort

A Szatmárnémeti MADISZ augusztus 15-22. között szervezi meg a  XIV. Gyermek Angol Nyelvtábort V-VIII. osztályos gyermekek számára Hadadon a Degenfeld kastélyban. Párhuzamosan az angol nyelvtáborral ugyanazon a helyszínen anyanyelvi tábort is szerveznek az I-IV. osztályosok számára.

Az angol nyelvtábor oktatói amerikai és szatmárnémeti nyelvtanárok. Oktatás közben a hangsúlyt a beszélt angol nyelvre fektetik. A haladókkal amerikai békehadtestes fiatalok foglalkoznak. Az angol nyelvórák száma naponta 4 tanóra, délelőtt 2,5 és délután 1,5 óra. Napközben a résztvevők vetélkedőkön, sporttevékenységeken,  kirándulásokon vehetnek részt. Korhatár 11-14 év (befejezett IV. és VIII. osztály közöttiek). Biztosítanak napi 3 étkezést, elszállásolást, tisztálkodási lehetőséget.

I. Gyermek Anyanyelvi Tábor

A Szatmárnémeti MADISZ augusztus 15-22. között szervezi meg az angol táborral párhuzamosan az I. Gyermek Anyanyelvi Tábort I-IV. osztályos gyermekek számára Hadadon a Degenfeld kastélyban.

A több éves tapasztalat az volt, hogy ebből a korosztályból (I-IV.) kikerülő gyerekek zöme nem tudott angolul. A tábor ideje alatt nem lehetett látványos fejlődést elérni. A szervezet a kor igényeire válaszul (informális világ-számítógépek, internet, stb.) szeretné megalapozni a felnövekvő fiatal társadalom anyanyelvi gyökereit. Kitűnő szakemberek irányítása mellett, drámapedagógiai módszerekkel kívánják megszerettetni anyanyelvünket. Remélhetőleg sikerül felkelteni a szép magyar nyelv iránti igényt, amelynek velejárója a könyv olvasás is. A legtöbb kisiskolás gondolatait nem tudja szavakban leképezni, fantáziája sekély, fejletlen mert a tévéből és interneten kész képeket kap, félszavakban beszél, nincs szókincse. Hiányzik gyermeki életéből a mese olvasás.

A játékos oktatás közben a hangsúlyt az irodalmi szókincs kialakítására fektetik. Az egész napos játék részei a vetélkedők, sporttevékenységek,  kirándulások. Korhatár 6-10 év (befejezett I és IV osztály közöttiek). Biztosítanak napi 3 étkezést, szállást, tisztálkodási lehetőséget.



A MADISZ rendezvények szervezésekor az igényességre és a gyermekközpontúságra nagy figyelmet fektetnek Valamennyi térítés hozzájárulásos tábor  esetén a szervezők igyekeznek a többgyerekesek és anyagilag hátrányos helyzetűek anyagi elvárásait is figyelembe venni kedvezményeket biztosítva. A táborok minimum 10 befizetett jelentkező esetén indulnak.

A MADISZ pályázatot hirdet hátrányos helyzetű gyermekek vakációztatására. A pályázat címe: "Családom és szokásai" tárgya a családi élet bemutatása (milyen rendezvényeken vesznek részt, milyen vallási vagy más ünnepeket tartanak meg, stb.). A pályázat kézzel kell íródjon és legalább 1 A4 oldal legtöbb 3 A4 nagyságú lehet. Pályázatokat Szatmár megye területéről fogadnak el, és a Szatmárnémeti MADISZ címére várják: 440030 Szatmárnémeti, M. Viteazul utca 10 szám. Beküldési határidő: 2010 június 4. A borítékra ne felejtsék ráírni vagy a pályázatból derüljön ki a pályázó neve és elérhetőségei (lakcím és szülő, nevelő telefonszáma). Az eredményről csak a sikeres pályázót értesítik.

Bővebb felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken kaphatnak: 0261-710810 (üzenetrögzítő is, visszahívják), madisz@datec.ro, www.madisz.datec.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: