2013-01-11 19:16:25• hírek • Kocsis Zoltán

Luxusparkoló lett Szatmárnémeti új központjából!

Luxusparkoló lett Szatmárnémeti új központjából, vagy amint azt hivatalosan nevezik, az Október 25 térből. A polgármesteri hivatal pedig immáron több, mint egy hónapja figyeli tétlen az eseményeket - mi több, a jelek szerint nem is érdekli őket. Lassú víz partot mos, gondolhatják...

A Marcela Papici alpolgármester által elnökölt Közlekedésbiztonsági Bizottság október elején vetette fel az ötletet, hogy az Október 25 téren parkolót alakíthatnának ki a megyei tanács, a polgármesteri hivatal és a prefektúra alkalmazottainak. Szerencsére azonban ezt az elképzelést gyorsan el is vetette. Akkor a Szatmár.ro egy montázst is készített, hogy miként nézne ki a tér, telis-tele parkoló autókkal.

Alig két hónap, és víziónk valósággá vált. Sajnos - mondjuk mi! Ezennel is kérjük azonban olvasóinkat, hozzászólásaikban fejtsék ki ezzel kapcsolatos véleményüket!

December 12-és, majd december 18-án is ugyanazt a választ kaptuk a polgármestertől, amikor rákérdeztünk: ugyan mondja már el, parkoló lett a város egyetlen teréből. „Nem tudok a dologról, de köszönöm, hogy szóltak. Utánanézek", volt a válasz. Ismerik a gyerekviccet ugye, mely szerint a vak indián visszanéz - na ilyen lehet ez is.

Ami tény: 2013 január 11-én annyi volt a parkoló autó a téren, hogy alig lehetett elférni mellettük/közöttük. Önök szerint hányan fizettek parkoló jegyet egy olyan téren, ami nem parkoló?!

Végezetül engedjenek meg egy rövidke történetet. Az önkormányzati választások előtt néhány héttel, útban a megyei tanács ülése felé, az egyik tanácsos gurul be behemót városi terepjárójával. A kihelyezett beton virágtartóktól, amelyek azt a cél is szolgálták, hogy ne lehessen az autókkal továbbmenni a téren, alig tudja kinyitni az ajtót. Félti, persze, hogy félti az ébenfekete festést. „B...ná meg Gyuszi (Ilyés Gyula akkori polgármester) ezeket a virágtartókat! Nem baj, nem sokáig lesz már ő (polgármester) és lesz itt ismét rend", mormogta az orra alá románul az ellenzéki tanácsos...

Íme, van már rend....

De nem nézett ki másként a tér január 7-én sem...

Összehasonlításképpen megmutatjuk, miként néz ki Münchenben a polgármesteri hivatal előtti tér. Ha már a kommunista rezsim teljesen átalakította Szatmárnémeti eredeti képét és betondzsungelt hagyott ránk központként, talán nem ártana meghagyni annak jellegét, funkcióját.

A müncheni Marienplatz

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: