2018-08-30 21:17:07• hírek • Kocsis Zoltán

Luxemburgiak szedték fel a síneket Kolozsváron

Egy román csapat sem jutott be az európai kupák csoportkörébe, miután az utolsóként versenyben maradt Kolozsvári CFR és FCSB nem tudták ledolgozni az egy héttel korábban összeszedett két gólos hátrányukat. A CFR személyvonat tempóját is alulmúlva hazai pályán is kikapott a luxemburgi Dudelange-tól, ezúttal 3-2-re, míg a FCSB a szünetben még továbbjutónak érezhette magát, a második félidő jó részén azonban a Rapid Wien gyorsvonatként robogott a pályán és 2-1-re sikerült szépítenie. Ami osztrák továbbjutást jelentett.

 

Rendkívül visszafogott első félidővel rukkolt elő a CFR, amely az első 45 percben mindössze kétszer veszélyeztette komolyan az amúgy bizonytalan Joé Frising kapuját. Mindkétszer George Tucudean került helyzetbe és mindkétszer fejjel: a 17. percben szöglet után bólintott kapu mellé, a 32. minutumban pedig közelről csúsztatott középre, pontosan Frising kezei közé. Hiába helyezett az idő múlásával egyre nagyobb nyomást a kolozsvári gárda ellenfelére, a Dudelange könnyedén húzta ki az első játékrészt kapott gól nélkül.

 

Amint az történt egy hete Dudelange-ban is, a CFR-nek sikerült a szünet után alulmúlnia saját teljesítményét. A luxemburgiak pedig gyorsan megbüntettek minden kolozsvári hibát. Az 50. percben Alex Ionita vesztette el a labdát a kezdőkörben, egyéni akció után Danel Sinani elé került a labda, aki gondolkodás nélkül 20 méterről kilőtte a rövid feslő sarkot. Négy perccel később Mate Malesen volt a sor, hogy elveszítse a labdát a kolozsvári térfél közepén, Sinani pedig ismét büntetett. Mi több, a 78. percben az első találkozón vezetést szerző David Turpel is betalált, elképesztő méretűre, 3-0-ra növelve a luxemburgi előnyt.

 

Az, hogy közben a hazaiaknak akadt legalább egy-két helyzetük, ugyanúgy nem számított, mint hogy Ndip També a 85., Bilal Omlani pedig a 88. percben szépített. Ezzel a Dudelange történelmet írt, hisz soha még luxemburgi csapat nem jutott be egyetlen csoportkörbe!

 

 

A CFR-rel ellentétben a FCSB az elvárható tempóban kezdett a Rapid Wien ellen, Mihai Roman középre lőtt passza után pedig Harlem Gnoheré már a 12. percben megszerezte a vezetést, egyben egy gólra csökkentve csapata hátrányát. A Rapidnak lassan sikerült kiegyenlítenie a játékot, a borzalmas minőségű talajon elkeseredett küzdelem folyt minden labdáért, minden méterért. A szerencse azonban ezúttal sem hagyta cserben a románokat, a 46. percben ugyanis Mihai Roman középre tartó fejese megpattant Marvin Potzmanon, a labda pedig a hálóban kötött ki. Ekkor, 3-3-as összesítéssel, de idegenben lőtt góllal továbbjutásra állt a FCSB.

 

Úgy tűnt, a második félidőt ugyanúgy kezdik a hazaiak, mint az elsőt, Gnoheré ziccere azonban ezúttal kimaradt. Az idő teltével egyre inkább a Rapid akarata kezdett érvényesülni, az osztrákok egyre nagyobb nyomás alá helyezték a bukarestieket, akik bizony sokszor csak nyomozták a labdát. Miután Andrei Ivan csak centikkel maradt le attól, hogy csökkentse a vendégek hátrányát, a zöld-fehéreknek mégis összejött a szépítés. Kellett ehhez Andrei Vlad kapus hatalmas hibája is, aki nagyot vetődve pályán tartotta a szabadrúgás után jócskán kapu mellé tartó labdát. A lasztit az osztrákok középre tették, Mario Sonnleitner kapura rúgta, Mihai Balasa pedig már csak a hálóba tudta rúgni a játékszert. Ezzel pedig már a Rapid állt továbbjutásra!
Ezzel együtt a folytatásban is az osztrákok voltak veszélyesebbek, egy újabb kaotikus eseménysor után a labda csak centikkel kerülte el a FCSB kapuját, majd Ivan bombáját blokkolta valahogy a felső léc segítségével Vlad.

 

A 86. percben Richard Strebinger ujjheggyel tolta kapu fölé Raul Rusescu lövését, ezzel pedig el is dőlt, hogy az elmúlt 15 évben mindössze másodszor a FCSB nem jut be egyik csoportkörbe sem.

 

Európa Liga rájátszás, visszavágók (összesített):
Kolozsvári CFR – Dudelange 2-3 (2-5)
gólok: També (85.), Omrani (88.) illetve Sinani (50, 54), Turpel (78.)

FCSB – Rapid Wien 2-1 (3-4)
gólok: Gnoheré (12.), Potzmann (46., öngól) illetve Balasa (62., öngól)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: