2017-11-11 18:26:41• hírek • Kocsis Zoltán

Lusamba duplája jelentette a győzelmet a Braila elleni változatos meccsen

Három nyeretlen bajnoki után győzelmi reményekkel fogadta az Olimpia azt a Brailát, amelynek a bajnoki tabellán ugyanannyi pontja volt, mint a szatmáriaknak. A két csapat egy rendkívül változatos, élvezetes csatát vívott egymással, amelyet végül az Oli nyert meg – javarészt Olivier Lusamba duplájának köszönhetően.

A találkozó egy perces néma gyászszünettel kezdődött a tavaly november 16-án elhunyt Daniel Prodan emlékére.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, George Iosofache már a 11. percben egyedül maradt a hazai kapussal – de célt tévesztett. Ezt követően az Oli akarata érvényesült, Lusamba előbb 25 méterről kapásból veszélyeztetett, majd fejesét követően a lécen csattant a labda. A 27. percben aztán megtört a jég, Sergiu Jurj lövése után a labda kijött a kapusról, Lusamba lecsapott rá és megszerezte a vezetést (1-0).

Egy Iosofache-lehetőséget leszámítva sokáig semmi érdemleges nem történt, majd a vendégek a szünet előtt két perc alatt fordítottak! A 40. percben Sorin Frunza egyenlített ki 20 méterről (1-1), majd két minutummal később ő értékesítette a Ciprian Brata szabálytalanságáért megítélt büntetőt.

Szerencsére Ritli Zoltán a szünetben fel tudta rázni legényeit, akik a pihenőt követően szinte egyből ki is egyenlítettek, amikor Doru Miholca beadása után Jurj fejelt a kapuba. Mi több, a 60. percben jött az újabb hazai vezető találat. A Braila beszorult a saját tizenhatosára, a gyors egymásutánban elvégezett sokadik szöglet végén Lusamba fejelt a kapuba Brata beadása után.

Ez volt a kongó csatár immár 7. találata a szezonban, amivel magasan vezeti a házi góllövőlistát. A 24 éves ék először szerzett két gólt egy meccsen az Olimpiában, ám soha jobbkor: a győzelemmel a sárga-kékek három helyet is előreléptek a bajnoki tabellán, ahol így jelenleg a 12. helyen állnak. A következő fordulóban, szombaton a FC Arges otthonában folytatják a bajnoki küzdelmet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: