2011-11-22 11:04:37• hírek • Póti Orsolya

Ady-vetélkedőkön a kölcseys diákok

Idén is nagy sikert arattak a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai a hétvége folyamán megrendezett Ady-vetélkedőkön. A tasnádi Ady-Kölcsey Kör a költő születésének 134. évfordulója alkalmából szervezett versenyt, míg Nagyváradon a hagyományos Ady-szavalóversenyen vehettek részt a diákok.

Ady Endre születésének 134. évfordulója alkalmából november 19-én a tasnádi Ady-Kölcsey Kör versenyt rendezett háromfős középiskolás csapatok számára "Ady pályája és a szülőföld" témakörrel.

A Partiumból érkezett hat csapat szoros mezőnyében a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata - Hart Edina, Huszti Brigitta és György Stefánia (a XI.B-sek) - a megtisztelő első helyezést érte el.

Ezzel egy időben Nagyváradon az Ady Endre Líceumban szervezett hagyományos Ady-szavalóversenyen a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot képviselő mindkét diák sikert aratott: Koncz Kriszta (X. C) dicséretet, Komsa Tamás (XI. B) II.díjat nyert a rangos megmérettetésen - tudtuk meg Pataki Enikőtől, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónőjétől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: