2015-11-25 14:56:10• hírek • refszatmar.eu

Lukács EvanGÉLiuma – IX. Egyházkerületi Vetélkedő

A magyarkéciek a tőlük megszokott profizmussal szervezték meg a kilencedik egyházkerületi bibliavetélkedőt szombaton, 2015. november 21-én. Meleg teával, szendviccsel, kedves szóval, testvéri szeretettel fogadták az érkezőket. A szatmári egyházmegyét Mikola, a nagykárolyit Érendréd képviselte.

A Szatmári Egyházmegyét képviselő mikolai csapatot Berendi Bernadett, Kállai Lidia, Sebestyén Edina és Zsiga Zsanett alkotta.

Az Élő Kövek ifjúsági zenekar éneke nyitotta a templomban az eseményt, ezután a házigazda lelkipásztor, Mike Pál köszöntötte az egybegyűlteket. Bán Alpár lelkipásztor, az Érmelléki Református Egyházmegye ifjúsági előadója ismertette röviden a nap programját és hívta fel a figyelmet arra, hogy az ószövetségi olaj megszentelődést hordozó újszövetségi szimbolikája jelenik meg a Lukács EvanGÉLiumában ami szándékos "elírás". A megszentelődés Igéjét Ráksi Lajos, a P.K.E. egyetemi lelkipásztora hirdette.

A megmérettetés kétszer huszonöt plusz egy, tehát összesen ötvenegy kérdésből állt, amire a négytagú csapatoknak két fordulóban kellett válaszolni. A két forduló között az Élő Kövek zenekar vezetésével a versenyzők énekben dicsérték az Urat.

Ebéd után következett a különdíjas játék, amely időre történő keresztrejtvény megfejtése volt. Leghamarabb a magyarkécieknek sikerült a feladványt megfejteni, így ők nyerték a különdíjas játékot.

Az eredményhirdetésre délután félhat körül került sor, amelyen a következő sorrend alakult ki:

1. Magyarkéc 74,35
2. Kraszna 73,10
3. Érszőlős   71,85
4. Jákóhodos 68.00
5. Mikola 67.00

6. Désháza 64.00
7. Temesvár-Belváros 61.00
8. Szinérváralja   42,70
9. Érendréd 39.10

Az egyházmegyék sorrendje a következő:
1. Érmelléki (két csapat)
2. Szilágysomlyói
3. Bihari
4. Szatmári

5. Zilahi
6. Temesvári
7. Nagybányai
8. Nagykárolyi
9. Aradi (nem érkezett csapat)
Tavalyhoz képest a Szatmári Református Egyházmegye egy helyet lépett előre.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: