2016-11-22 07:03:21• hírek • Szatmár.ro

Luiza Zan és magyar dzsessz-sztárok a Districtben

Az idei év egyik legfontosabb dzsessz-eseményére kerül sor kedden, november 22-én. A G. M. Zamfirescu Művelődési Központ szervezésében 20 órai kezdettel a District 15-ben.

Luiza Zan és a The Hungarian All Stars koncertje része a Heritage album népszerűsítő turnéjának, melynek az állomásai: Temesvár, Kolozsvár, Szatmárnémeti, Brassó, Bukarest és Nagykároly. Luiza Zan egyike a legismertebb és -elismertebb dzsessz-előadóknak Romániában. Díjazták a Montreux-i dzsesszfesztiválon.

A Heritage projektben résztvevő zenészek mindegyike kivételes - ezt túlzás nélkül lehet állítani. Sárik Péter - aki nemrég kapta meg a 2016-os esztendő zenésze díjat - zongoristával együtt érkezik Szatmárnémetibe; a szomszédos ország egyik legelismertebb dzsessz-gitárosa, Gyárfás István, akinek a klasszikus dzsessz játéka kiemeli a zene eleganciáját; Fónay Tibor basszusgitáros, a műszeres megszólalások szakavatottja, valamint Gálfi Attila dobos, aki minden számot pontosabbá és kifinomultabbá tesz.

A Heritage dzsesszalbumot folklór és improvizációs elemek színesítik, egyedi zenészi előadások teszik teljessé. A közönséget különleges élménnyel ajándékozza meg. A koncertre a belépés díjtalan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: