2019-07-10 07:57:51• hírek • Nagy Tímea

Luiza Zan és Sárik Péter koncertjével folytatódik a Summer Sound Sessions

július 14

A két jazzművész a szatmárnémeti Samfest Jazz Fesztivál után Nagykárolyba is ellátogat. A Summer Sound Sessions keretében lépnek színpadra.

A vasárnap esti koncertsorozat hétről hétre tartogat meglepetéseket a 'károlyiak számára, hiszen a népszerű stílusok mellett a helyszínválasztás sem mindennapi. Az élő zenés fellépésekkel a hangszeres zene szeretetét, a megismételhetetlen atmoszférát honosítják meg a szervezők a városban.

 

Július 14-én este 20:00 órai kezdettel lép az Amfiteátrum színpadára Luiza Zan és Sárik Péter, akik a jazz szerethető, szórakoztató formáját hozzák el ez alkalommal a szórakozni vágyók számára.

 

Luiza Zan romániai énekesnő és Sárik Péter magyar dzsesszzongoraművész 2013. óta játszik együtt duóban, formációjuk rendkívül sikeres mindkettőjük hazájában. Zenéjükben sokféle stílus keveredik, hagyományos és modern jazz, román és magyar népzene, valamint klasszikus zene. Legfőbb jellemzőjük a rendkívül energikus előadásmód és a sokszínű repertoár, melyek nagyon hamar népszerűvé tették őket.

 

Luiza Zan számtalan díj birtokosa. Hazai sikerei után a 2003-as Montreux-i jazzversenyen, mely a világ egyik legjelentősebb megmérettetése, megkapta a zsűri különdíját, 2004-ben pedig második lett. Minden stílusban otthonosan mozog, egyszerre mélyen ösztönös és intellektuális művész.

 

Sárik Péter szintén sokszorosan díjazott, mint zongoraművész és mint zeneszerő egyaránt. Artisjus, Emerton, Orszácky, kétszeres Fonogram-díjas, 2016-ban "Az év zenészének" választották.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: