2020-06-20 16:52:10• hírek • Agerpres

Ludovic Orban: Én azt szeretném, hogy térjen vissza az életünk a rendes kerékvágásba

Ludovic Orban szerint a kormány nem szeretne újabb korlátozó intézkedéseket bevezetni, ez azonban csak úgy kerülhető el, ha az emberek betartják a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott szabályokat.

"Én azt szeretném, hogy térjen vissza az életünk a rendes kerékvágásba, hogy ne kelljen korlátoznunk semmiféle gazdasági, szociális, kulturális vagy más jellegű tevékenységet. Ez azonban csak akkor válik lehetségessé, ha az emberek betartják a szabályokat, vigyáznak magukra és a körülöttük élőkre" - fogalmazott a miniszterelnök egy suceavai sajtótájékoztatón.


Rámutatott, a veszélyhelyzet lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy szükség esetén újabb intézkedéseket hozzanak, amikor pedig a járványhelyzet megengedi, lazításokat vezetnek be. "Egyelőre 30 nappal hosszabbítottuk meg a veszélyhelyzetet. Meg fogjuk vizsgálni, mi történik ez alatt a 30 nap alatt, és ha fokozódik a közösségi terjedés, tovább hosszabbítjuk a veszélyhelyzetet, ha nem, akkor nem" - fogalmazott.


Az új esetek számának az elmúlt napokban tapasztalt növekedése kapcsán Ludovic Orban azt mondta, a mérleg "nem annyira aggasztó", mint ahogy azt egyesek megpróbálják beállítani. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a politikusok egy része, "főleg az ellenzéki pártok vezetői", paranoiáról beszélnek a vírus kapcsán, és a védelmi intézkedések be nem tartására biztatják az embereket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: