2012-10-25 18:16:30• hírek • Póti Orsolya

Ludas Matyi, avagy a libák gágogása

Libagágogástól volt hangos a Szatmárnémeti Református Gimnázium díszterme október 25-én. Félreértés ne essék: nem valódi libákkal, hanem a gimnázium V. osztályos diákjaival telt meg a terem, akik humoros színdarabbal lepték meg a közönséget a Picuravató ünnepség keretében.

A Református Gimnáziumban október 25-én, csütörtök délután került megrendezésre a Picuravató, melynek keretében a tanintézmény V. osztályos diákjait köszöntötték diákok, szülők és tanárok. A picurokat a hatodikos diákok ünnepi műsorral lepték meg, melynek keretében refis tanulókká avatták őket.

Nem maradt el az osztályfőnök avatása sem: Higyed Gyöngyi énektanárnő Varga-Bressel Christiane magyartanárnőt köszöntötte, mint az ötödikesek osztályfőnökét. A műsor után az ötödikesek oszija megköszönte a hatodikosok színvonalas „szertartását" és örömét fejezte ki az iránt, hogy a kicsiket tárt karokkal fogadja az új közösség.

Némi szünet után piros zoknis kisdiákok tipegtek be a díszterembe, majd bújtak a színfalak mögé. A hagyományokhoz híven az ötödikesek bemutatkozó műsorát láthatta a közönség, ami idén igencsak rendkívülire sikeredett.

A picurok a „Ludas Matyi, avagy a libák gágogása" című színdarabbal léptek fel, melyben közismert népdalok és humoros szócsaták hangzottak el. A népszerű művet a libák szemszögéből mutatták be a diákok, nagy sikert aratva ezzel a közönség körében.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: