2020-04-11 12:47:32• hírek • Szatmár.ro

Lucian Bode szállításügyi miniszter a szatmári körgyűrű építési munkálatait sürgeti

Szatmárnémetiben tett látogatást péntek délután Lucian Bode szállításügyi miniszter. Érkezése elsődleges célja a megyeközpont körül épülő körgyűrű munkálatainak szemrevételezése volt.

A szállításügyi miniszter szerint nem csak a forgalom folyamatosságát fogja biztosítani az új körgyűrű, de a város fejlődését is nagyban segíti majd.

A pénteki látogatása során Lucian Bode szakmai megbeszélést folytatott a kivitelező cég képviselőivel, meghallgatta azok beszámolóját a felmerülő problémákkal kapcsolatosan, illetve arra kérte őket, tartsák a szerződésben leszögezett ütemtervet, hiszen a munkálatokat már 53,54%-ban kifizette a minisztérium, viszont ennek ellenére csak 44,50%-ban van kész a beruházás. A 19,54 kilométeres körgyűrű a kivitelező becslése szerint 2021 júliusára készülhet el.

A terepszemlét és a megbeszéléseket követően a miniszter így fogalmazott: „Elsősorban azt kértem a kivitelezőtől, tartsák a ritmust a kifizetésekkel, hiszen azokat napra pontosan betartotta a minisztérium. Ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy a kivitelező, annak ellenére, hogy adódtak nehézségei, jól boldogul a feladattal, és van esély arra, hogy határidőre elkészüljön a beruházással. Amennyiben az alvállalkozók is időben megkapják a bérüket, úgy gondolom, nem lesz gond a határidők betartásával. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy nehéz időszakon megyünk most keresztül, éppen ezért kértem a kivitelezőket, igyekezzenek mielőbb elkészülni a munkával. Véleményem szerint az infrastruktúra fejlődésével az ország gazdasága is új erőre kap, éppen ezért szorgalmazom ebben a helyzetben is a munka folytatását, természetesen a szükséges járványügyi és munkavédelmi szabályozások betartása mellett.”



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: