2009-05-07 13:13:51• hírek • Kocsis Zoltán

Lucescu és Rat közelebb a döntőhöz

A Sahtar románjai várhatják bizakodóbban a visszavágót, a másik ágon is a hazaiak állnak jobban.

Az UEFA-kupa elődöntőjének visszavágóin a hazai pályán szereplő Sahtar Doneck és a Hamburg várhatja optimistábban a találkozókat, mivel az előző 1-1-es döntetlent ért el Kijevben, utóbbi pedig nyerni tudott Brémában.

A Mircea Lucescu edzette Sahtar, melyben vélhetően kezdőként kap majd szerepet Razvan Rat, egy lépésre áll attól, hogy történelmet írjon: még soha nem szerepelt európai kupa döntőjében, ráadásul az UEFA-kupa fináléjáig még egyetlen ukrán csapat sem jutott el.

Ehhez a bányászoknak ki kell húzniuk kapott gól nélkül, ami sikerülhet is, lévén, idei mindhárom UEFA-kupa meccsüket 2-0 arányban nyerték hazai pályán, a bajnokságban pedig csak 8 gólt kaptak a Sahtar-stadionban. Ennek ellenére Lucescu tisztában van azzal, hogy csak az eredmény tartása veszélyes lehet: „Számomra továbbra is 50-50% az esély a továbbjutásra. Úgy kell felállnunk, mintha 0-0-ról indulnánk, nem játszhatunk arra, hogy ne kapjunk gólt."

 

Érdekes, hogy a Sahtar két szempontból is kakukktojásnak számít a négyes mezőnyben: ő az egyedüli, amely bajnoki címvédőnek mondhatja magát, ugyanakkor egyedüliként még soha nem nyert semmilyen európai trófeát.

Az első találkozó kevés helyzete remekül mutatja, hogy a két csapat nagyon ismeri egymást, és az sem ígér több helyzetet, hogy mindkét csapat gondokkal küszködik a védősor összeállításában: a Sahtar Kuchert, a Dinamo Diakhatét és Michalikot kénytelen nélkülözni, valamint a nagy tehetség Kravecet. A vendégeknél az első meccsen Ghioane és Cernat csereként kapott szerepet és ez ismételten előfordulhat.

Ratra ismét kemény küzdelem vár

A másik ágon igazi maratonfutás zajlik a Hamburg és a Werder Bremen között. A Német Kupa elődöntőjében a brémaiak jutottak tovább, ám egy héttel később a HSV Trochowski góljával nyerni tudott a Weser stadionban. Ennek tükrében a „dinoszauruszok" indulnak némi előnnyel, főleg, hogy hazai mérlegük is jónak mondható a Werderrel szemben: 19 győzelem és 17 döntetlen mellett 9 vereség. Intő jel lehet ugyanakkor számukra, hogy két héttel korábban azon a bizonyos kupa-elődöntőn hazai pályán estek ki a büntetőrúgások után.

A vendégek mesterét, Thomas Schaafot élesen bírálta a sajtó, mivel szerintük a hétvégi bajnokin pihentette Özilt és Diegót (bezzeg nálunk ez nem okozna fennakadást), akik sérülésre hivatkoztak ugyan, ám csütörtökön ott lesznek a pályán. Nem lesz ott a hazai oldalon Guerrero, aki eltiltását tölti, felépült viszont Petric.

Érdekesség, hogy a négy csapat közül csak a Dinamo Kijev vívott eddig sikeres büntetőpárbajt (egyből egy a mérlegük) az európai kupákban. A Sahtar és a HSV egyaránt alulmaradt egyedüli próbálkozásukkor, míg Lisztes Krisztián egykori csapata soha nem kényszerült erre rá az európai porondon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: