2010-01-07 13:09:21• hírek • Szatmar.ro

Jobb a Vaslui, mint az Urziceni

Az IFFHS szerint a Steaua volt 2009-ben a legjobb román csapat.

A labdarúgás történelmével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS szokásához híven ezúttal is összeállította a 2009-es év legjobb klubcsapatait tartalmazó listáját. Nem meglepő módon a Barcelona végzett az élen, míg a román gárdák különversenyében a bajnok Urziceni csak a hatodik lett.

A katalán sztárgárda a tavalyi évben mindent megnyert, amit csak lehetett (spanyol bajnokság, kupa, Szuperkupa, Bajnokok Ligája, Európai Szuperkupa, Klubvilágbajnokság), így nem jelent meglepetést, hogy az élen végzett, megelőzve a Chelsea-t és a tavalyi első Manchester Unitedet.

A 350 csapatot számláló listán nem kevesebb, mint hét román gárda található, ám meglepetésre a bajnok és a BL-csoportkörben is jól szereplő Urziceni csak a hatodik lett. A legjobb pozíciót a Steaua foglalja el a maga 37. helyezésével. Őt a Kolozsvári CFR (68.), a Temesvár (85.), a Dinamo (95.) és a Vaslui (105.) követi, majd csak ezt követően jön az Urziceni (107.) és a Brassó.

Ami a magyar NB1-et illeti, a listán egyetlen gárda, a bajnok és a BL-csoportkörben is szereplő Debrecen található, szám szerint a 97. helyen.

A 2009-es év legjobb tíz klubcsapata:
1. Barcelona
2. Chelsea
3. Manchester United
4. Sahtar Donyeck
5. Werder Bremen
6. Hamburg
7. Arsenal
8. Estudiantes
9. Cruzeiro
10. Galatasaray

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: