2009-04-09 14:55:53• hírek • Szatmar.ro

Lucescu a Marseille-t fogadja

Az UEFA-kupa negyeddöntőiben négy román is érintett.

Az UEFA-kupa negyeddöntőiben románok segíthetik az ukránokat a francia csapatok ellen, mivel a Lucescut és a Ratot foglalkoztató Sahtar a Marseille-t fogadja, a Ghioanét és Cernatot a soraiban tudó Dinamo Kijev Párizsban léphet pályára. Közülük Lucescu biztosan szerepet kap, lévén ő az edző.

Ez a rossz vicc arra szeretett volna rávilágítani, hogy a fenti labdarúgók az utóbbi időben nem tartoznak csapataik alappillérei közé. Ez a kijelentés főleg a két kijevi játékosra igaz, mert Rat idén tavaszig kirobbanthatatlan volt a Donyeck védelméből.

A Sahtar még soha nem kapott ki hazai pályán francia csapat ellen, míg a Marseille eddig két döntetlent tud felmutatni Ukrajnában. Érdekes, hogy mindkét együttes a Bajnokok Ligájából került az UEFA-kupába. A Sahtar az egyedüli olyan csapat ebben a sorozatban, mely aktuális bajnoknak mondhatja magát.

 

A Dinamónál Cernat már nagyon régóta csak peremember, míg Ghioane az ősszel még viszonylag rendszeresen szerepet kapott. Ő talán szerda is ott lehet a pályán, mivel az ukránok védelméből Michalik és Diakhité is hiányzik. A hátsó alakzattal lehet gondja le Guennek is, mivel Sakho és Armand is sérüléssel bajlódik.

Miután búcsúztatta a nagy esélyes Milant, a Werder Bremen az olasz foci megmentőjét, az utolsó állva maradt talján együttest, az Udinesét is kiütné. Nem lesz könnyű dolga, mivel a friuliak az első fordulóban már megtréfáltak egy német gárdát, a Borussia Dortmundot. A Bremennek is van tapasztalata olasz együttesekkel szemben, mivel a Milan mellett az idén az Interrel is játszottak. Négy meccsből egy győzelem és három döntetlen a mérlegük a milánóiakkal szemben, míg odahaza még soha nem szenvedtek vereséget itáliai csapattal szemben.

Az est rangadóját Hamburgban rendezik, ahol a Manchester City vendégeskedik. Sokszor leírtuk már, de egy német-angol párharc mindig hatalmas presztízscsata... A meccs pikantériája, hogy Mansour sejk a nyár óta szívesen vásárolt Hamburgban: Vincent Kompany és Nigel de Jong is a Hansa-városból tette át székhelyét a Cityhez. Utóbbi nem léphet pályára, mert az ősszel ezt megtette a németek színeiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: