2013-12-13 15:36:48• hírek • Szatmár.ro

Luca-napi előadás szombaton a filharmóniában

A hagyományokhoz híven a Bartók Béla Egyesület idén is megünnepli a Luca-napot.

A Bartók Béla Kulturális Egyesület megalakulása óta a legtöbb kiemelkedő ünnep kapcsán előadással kedveskedik a szatmári közönségnek. Nincs ez másképp Luca napján sem, amelyet a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Dinu Lipatti Filharmónia termében tartott előadással ünnepelnek meg az egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai. Az előadás december 14-én, szombaton 11 órakor veszi kezdetét.

December 13. - Luca napja - a karácsonyi ünnepkör egyik legérdekesebb napja. Magyar nyelvterületen „gonoszjáró nap"-nak is tartják, ezen a napon különösen a boszorkányok rontása ellen kell védekezni. Számos népszokás alakult ki, melyek közül a Luca szék készítése az egyik.

A szombati műsorban számos gyermek-csoport fog fellépni: az Aurel Pop Zene és Képzőművészeti Líceum elsősei és harmadikosai, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola tanulói, szavalni fog László Zita színművésznő, az Avram Iancu Általános Iskola tanulói pedig betlehemes előadással kedveskednek az egybegyűlteknek. Zenél majd a Bartók Béla Egyesület népi zenekara és énekelni fog az egyesület világi kórusa is Hencz József vezényletével.

Az előadásra a belépés ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: