2011-04-08 08:39:12• hírek • MTI/AFP/Reuters

Lövöldözés egy riói iskolában, több halott

Lövöldözni kezdett egy férfi egy Rio de Janeiró-i általános iskolában csütörtökön: tizenkét embert megölt, majd magával is végzett - közölte a TV Globo brazil tévécsatorna rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Huszonketten - köztük tanulók és az oktatási intézmény személyzete - megsebesültek, őket jelenleg az iskola körzetében, Realengóban található Albert Schweitzer kórházban ápolják. Többeket fejbelőttek, az ő állapotuk életveszélyes.
A 23 éves ámokfutó, Wellington Menezes Oliveira egykor az iskola tanulója volt. A fiatal hátrahagyott egy zavaros búcsúlevelet, amelyben azt magyarázta, hogy öngyilkos akar lenni.

Első értesülések szerint a jól öltözött Oliveira egy hátizsákkal érkezett az iskolába, és azt állította, hogy előadást fog tartani. Ezután tüzet nyitott egy harmadik emeleti osztályteremben.
A rendőrség szerencsére időben érkezett, és azonnal tűzpárbajba keveredett a támadóval. Oliveira - látva menthetetlen helyzetét - golyót eresztett a saját fejébe. A fiatalnál két pisztolyt találtak.

Ha a rendőrség nem érkezett volna ki ilyen gyorsan, sokkal komolyabb baj is történhetett volna, mert a fiatalnak még bőven volt muníciója - vélte a biztonsági erők egyik tisztségviselője.
Egyelőre nem tudni, hogy az iskola egykori tanulója miért nyitott tüzet, annyi azonban biztosnak tűnik, hogy az esetnek nincs köze a Rióban dúló drogháborúkhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: