2009-02-03 15:15:22• hírek • Ferenczi Noémi

Lövésekkel állították meg a csempészeket

A szatmári határrendészek kénytelenek voltak fegyvert használni, hogy feltartóztassák azt a hét csempészt, akik ukrán cigarettát akartak átcsempészni a határon. A csempészeket egy halmi fiatalember segítette a bűncselekmény elkövetésében.

Február 2-án a cigarettacsempészet megelőzése és leküzdése érdekében szerveztek akciót a szatmári határrendészek a halmi határátkelőnél. A késő délutáni órákban a járőröző határőrök felfigyeltek egy Kökényesd irányából az országhatár felé haladó teherautóra, mely azért vált gyanússá, mert nem voltak felkapcsolva a lámpái. Amikor a hatóságok ellenőrzés végett megállították, észrevették, hogy a teherautó közelében egy férfi őrködik. T. László 22 éves halmi lakos a kihallgatás során beismerte, hogy az ő dolga lett volna figyelmeztetni a hét Romániába illegálisan beérkező férfit arról, ha feltűnnek a határőrök.

A további járőrözés során a hatóságoknak sikerült elfogniuk ezt a bizonyos hét személy, akiknél több ezer doboz cigarettát találtak. A hét ukrán férfi a hatóságok felszólítására nem volt hajlandó megállni, ezért a határőrök háromszor lőttek a levegőbe, hogy valahogyan feltartóztassák őket. Erre a csempészek futásnak eredtek, maguk után hagyva "rakományukat".

Végül a hatóságoknak sikerült kézre keríteniük a hét ukrán állapolgárságú csempészt, akik ellen eljárást indítottak. Összesen 10500 doboz Viceroy şi Chesterfield márkájú cigarettát akartak átcsempészni Ukrajnából. A kihallgatás során elmondták, 10-10 dollárt kaptak volna minden nagy doboz cigarettáért. A határrendészek találtak egy rendszám nélküli teherautót is a közelben, melyre, mint kiderült, a cigaretta továbbításához lett volna szükség.

Rendőrségi felvétel: a csempészek eldobták a "rakományt", amikor észrevették a hatóságokat

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: