2011-09-30 09:41:42• hírek • Kocsis Zoltán

Lövések állították meg a magyar betörőket

Miközben a különböző médiákban folyton román állampolgárok külföldi bűncselekményeiről hallani, azért néha hozzánk is járnak lopni külföldiek: péntek hajnalban két magyar állampolgárt vettek őrizetbe Szatmár megyében.

A 36 esztendős M. Ferencet és a 24 éves M. Jánost Sárközújlak környékén fogták el a Szatmár Megyei Rendőrség Bűnügyi Osztályának valamint a Gyorsbevetésű Egység munkatársai. Az akció során több lövés is eldördült, a bűnüldöző szervek mintegy húsz vaktöltényt lőttek a levegőbe, hogy megállásra késztessék a gyanúsítottakat, akik autóval menekültek Szatmárnémeti irányában. A két férfi ellen több rendbeli betörés és lopás a vád.

A rendőrség gyanúja szerint M. Ferenc és M. János az utóbbi időben több magánházba tört be, miközben tulajdonosaik éjszaka az emeleten vagy a tetőtéri részlegben aludtak. A módszerük a hőszigetelt ablakok erőszakos kinyitása illetve a termopán-ajtók kiolvasztása volt. Ezen utóbbi módszerről érdeklődésünkre a rendőrségi szóvivő nem tudott felvilágosítást adni - mondván, hogy fogalma sincs róla.

A két férfinél megtalálták a betöréskor használt maszkjaikat továbbá jelentős összegű készpénzt - sajtóértesülések szerint 40 ezer eurót és 60 ezer lejt. Ellenük több rendbeli betörés és lopás vádjával indítottak eljárást, előzetes letartóztatásba helyezték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: