2015-12-09 13:20:26• hírek • Kocsis Zoltán

Lovasszekéren, a homokban csempészte a cigit a kamasz

fotók: politiadefrontiera.ro
fotók: politiadefrontiera.ro

A csempészek találékonysága tényleg határtalan. Lehet, hogy nem számít rendkívülinek, de semmiképpen sem mindennapi, hogy valaki stráfszekérben, homokba dugva csempéssze a cigarettát - erre történt példa kedden. Ennél mindenképpen gyakoribb eset, hogy a gépkocsi lökhárítója legyen a rejtekhely.

Szerda éjjeli 01.00 óra körül Halmiban egy Ford személygépkocsi hátsó lökhárítójában valamint az ajtók borítása alatt összesen 1618 doboz, Ukrajnából származó csempész cigarettát találtak a határőrök. Az 7200 lej értékű dohányút elkobozták, a Fordot lefoglalták, annak vezetőjét, Danut C.-ét pedig 7000 lej bírság kifizetésére kötelezték.

Ugyan nem Szatmár megyében, hanem a szomszédos Máramarosban történt, de talán érdemes röviden beszámolni arról, hogy a határrendészek háromezer(!) doboz cigarettát találtak Tiszakarácsonyfalván egy lovasszekéren, amely látszólag csak homokon szállított. A - szatmáriasan szólva - stráfot egy alig 16 éves kamasz hajtotta. Amikor a hatóság, akiknek a munkáját Obuku kutya is segítette, megállította a szekeret, az épp távolodott az országhatártól.

A határrendészet beszámolója szerint a 26.800 lej értékű dohányárút elkobozták - arra azonban nem tértek ki, hogy a Fordhoz hasonlóak a lovakat is lefoglalták-e...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: