2008-07-02 15:59:33• hírek • Szatmar.ro

Lovaspark az egykori fácántelepen

 A Lótenyésztők Egyesülete birtokba vette az egykori fácántelepet.

A Szatmár Megyei Lótenyésztők és Lótartók Egyesülete már régóta tervbe vette egy lovaspark létesítésének gondolatát. A Polgármesteri Hivatal ajánlása alapján az egykori fácántelep megfelelő területnek bizonyult.

A Sárerdei egykori fácántelepet az Állami Erdészeti Hivatal működtette, amellyel a Polgármesteri Hivatal kiegyezett, így pár hete a Szatmár Megyei Lótenyésztők és Lótartók Egyesülete birtokába vehette a területet.

Antal István, a Lótenyésztők és Lótartók Egyesületének igazgatója szerdán sajtóértekezleten számolt be a jövőbeni elképzelésekről. Mint mondta immár adott a lehetőség, hogy a régi tervek az évek folyamán megvalósuljanak. Az egykori fácántelepen egy olyan lovasparkot kívánnak létesíteni, ahol lovagolni tanulhatnak a gyerekek, ahol egy alkalmas pályának köszönhetően folyamatos versenyeket, bemutatókat lehet szervezni. A lovaspálya köré lelátót is terveznek.

-A lovasparkban egyéb sportolási lehetőséget is biztosítani szeretnénk, hogy ez a hely egy igazi szabadidős központtá válhasson szatmáriak és turisták számára egyaránt. Rövid időn belül a minimális feltételeket ezen az új területen is megteremtjük, hogy az egyesületünk aktivitása ugyanolyan ütemben haladhasson tovább. A teljes kiépítés évekig tarthat, amelyhez főként uniós pénzeket fogunk felhasználni, azonban támogatást kapunk a Polgármesteri Hivataltól, illetve különböző szponzoroktól, valamint az egyesültünk magántőkéje is rendelkezésünkre áll – magyarázta Antal.

A legközelebbi lovas aktivitás városunkban az Országos Fogathajtó Bajnokság lesz, amelyre július 11-13 között kerül sor az Unio stadion területén. A háromnapos esemény minden korosztálynak nagyszerű szórakozást biztosít, hiszen lesz akadályverseny, próbaidomítás, valamint számos látványos műsorszám.

 
 
 
 
P.A.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: