2011-03-10 12:47:11• hírek • Szatmar.ro

Lovasoktatás indul fiataloknak

Határon átívelő projekt keretén belül biztosítanák a gyermekek lovasoktatását.

A közelmúltban kezdődött meg és március 18-áig tart a feliratkozás a helyi polgármesteri hivatalban arra a lovasoktatásra, amelyre 175 hazai és 175 magyarországi kiskorú jelentkezhet. A 8. életévüket már betöltött, de 18-at még meg nem meghaladó fiatalok a mátészalkai Tiszavarázs Egészségvölgy Alapítvány, valamint a Szatmár Megyei Lótartók és Tenyésztők Egyesületének köszönhetően nyerhetnek betekintést ennek az ősi életformának, a lovaglásnak a szépségeibe.

Az ingyenes lovaglás egyik fő célja az, hogy a számítógépek elől kimozdítsák a fiatalokat, legyenek azok akár szegényebb családból származók, illetve fogyatékosok. A ló és az ember közötti kapcsolat pozitív hatása jól ismert, a mozgássérültek számára pedig már évek óta tartanak lovasterápiát.
A gyermekek különböző megmérettetéseken is átesnek a 12 hónapos projekt ideje alatt, közben olyan tevékenységeken vehetnek részt, mint a szimulált lovas vadászat.

Az első versenyre Mátészalkán kerül majd sor, az utolsóra pedig Szatmárnémetiben, ahol eldől ki a legjobb 12 lovagló.
A program teljes költsége 141 187 euró, ennek 96,3%-át az Európai Unió, míg 3,7% a partnerek hozzájárulása tesz ki.
Aki úgy dönt, beíratná gyermekét az oktatásra, ezt hétköznap 8 óra 30 perctől 15 óráig a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban.


Ingyenes oktatás indul
Ingyenes oktatás indul


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: