2011-07-30 12:19:42• hírek • Póti Orsolya

Szatmári Lovasnap volt Batizon

Egynapos programot szervezett a Horses Sylvana Lovassport Klub július 30-án mindazoknak, akik kedvelik a lovakat és a lovaglást, és azoknak akik szívesen betekintést nyernének a lovassport rejtelmeibe. A műsorszámok után a látogatók ingyen kipróbálhatták a lovaglást.

A "Lovashagyományok Szatmárban határok nélkül" elnevezésű projekt keretében került sor Szatmári Lovasnapra szombaton a batizi Horses Sylvana Sportklub területén. Az érdeklődők lovasbemutatókat, akadályugrást láthattak, illetve maguk is kipróbálhatták ezt a népszerű sportot.

A lovasnapot kedvcsinálónak is szánták. Hiszen újabb lovastehetségek csak akkor jöhetnek felszínre, ha - a fogékony időszakban - mind több gyerek kerül ló közelbe. A Horses Sylvana Lovassport Klub oktatói a gyerekeket továbbra is a lovas- és általános kultúrára szeretnék tanítani, illetve szellemi erővel támogatni őket, hiszen ez a leghatékonyabb befektetés. Az oktatók azt is bemutatták, hogy sok-sok munkával, motiváltsággal, a lovak iránti szeretettel és némi anyagi befektetéssel a lovasok világában igen messzire lehet jutni.

A rendezvényt Vasile Blaga lovaskiképző nyitotta meg, majd Adriana Lenghel projektmenedzsernek adta át a szót. Lenghel elmondta: a klubba 175 gyerek jár lovagolni, amelyből százan részt fognak venni egy országos lovasversenyen, Mátészalkán. A projektvezető szerint, nagy számban sikerült olyan gyerekeket találni, akik szívesen lovagolnak és van tehetségük ehhez a  sporthoz.

Petre Ionescu edző örömét fejezte ki az iránt, hogy sikeresen zárult az első évad, és reméli, hogy a következő még eredményesebb lesz. Az eseményen Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere is részt vett, aki elmondta: fontos, hogy a fiatalok körében egyre népszerűbb a lovaglás, és hogy sokan szívesen megismerkednek ennek az ősi sportágnak a kultúrájával.

A látogatók néhány percre megtekinthették az istállóban tanyázó lovakat, majd Dumitrán Zsolt és Ionescu Paul lovasbemutatója, azaz akadályugrás következett. Az eső szerencsére elállt, így azok akiknek kedvük volt hintóval tehettek egy sétát a vidéken, mások pedig lóra pattanhattak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: