2007-08-18 18:26:32• hírek • István Löchli

Lovasbemutató a PMN-en

 Különleges lovasbemutató a PMN-en – a hortobágyi csikósok is tartanak bemutatót.

 Különleges lovasbemutató várható az idei Partiumi Magyar Napokon: városunkban még soha nem látott lovas mutatványokat tekinthetnek meg a résztvevők.

Amint az Antal István, a Szatmári Lovas Egyesület igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, látványban és kultúrában gazdag programot fognak kínálni a jelenlevőknek. Elsőként a Pusztai Róka Hagyományőrző Egyesület lovasíjászatot és a nomád népekre jellemző egyéb harci mutatványokat ad elő, majd a szervezők egy hortobágyi csikósbemutatóval szórakoztatják az érdeklődőket.

Antal István elmondása szerint, a Hortobágyi Csikósok hagyományos öltözékben adják elő bemutatójukat, melynek különlegessége, hogy a világon egyedülállóként speciális, hagyományos nyereggel mutatják be hajmeresztő előadásukat, mellyel a Guinness- rekordok könyvébe is sikerült bekerüljenek.

A Szatmári Lovas Egyesület bemutatói ezzel nem érnek véget, ugyanis a Fényi Napokon is nagyszabású előadást terveznek, és az eddigi elképzelések szerint, egy távlovas versenyre is sor kerül, mely különlegességnek számít az egész megyében. Antal István reményét fejezte ki, hogy jövőre a távlovas verseny hivatásos versennyé alakul, melyre az egész országból fognak jelentkezni a résztvevők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: