2009-10-03 18:13:03• hírek • Gozner Gertrud

Lovas falkavadászatot rendeztek Kakszentmártonban

A Szatmár Megyei Lótartók és Lótenyésztők Egyesülete szombaton Romániában elsőként látványos angol lovas falkavadászatot szervezett a kakszentmártoni Szamos-parton.

Az eseményen több tucat meghívott vett részt, többek közt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnökjelöltje, Csehi Árpád a Megyei Tanács elnöke, Günther Tibor szenátor, Erdei D. István képviselő, valamint Ilyés Gyula polgármester.

Antal István, a lótenyésztők egyesületének elnöke a közönség előtt kifejtette, hogy valójában egy angol rítusú vadászat színleléséről van szó, amelynek szerves részei a vadászmester, a hajtómester, a kutyákat pedig a vadászat reggelén a kijelölt útvonalon végighúzott, nedves ánizzsal megtömött zsák által hagyott szagnyommal csapják be úgymond, mert élő állatot tilos széttépniük.

Összesen 25 lovas volt látható a szatmári vadászeseményen, Románián kívül Magyarországról, Németországból és Dél-Afrikából is érkeztek résztvevők. A lovasoknak kötelező volt angol vadász vagy korabeli katonai egyenruhát viselniük. A kilenc pár vadászebet a magyarországi Sümegről hozták el a Szamos partra.

A szervezők ezzel a rendezvénnyel szeretnék megalakítani a romániai Hunting Clubot, amelynek keretén belül évente kerülnének megrendezésre a lovas vadászatok.


25 korabeli ruhába öltözött lovas vett részt az eseményen.


A szervezők ez alkalomból megalakították a Romania Hunting Club-ot.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: